25 Април 2024 г. Четвъртък

Командира остро порица ГЕРБ. Заплаши да свали подкрепата си

2010-11-13 18:17:44

Лидерът на ДСБ Иван Костов разкритикува остро управляващите за водените от тях политики и предупреди, че може да загубят подкрепата на сините.

„От миналата година ГЕРБ непрестанно пилее политическа енергия. Все повече личи липсата на управленска и политическа компетентност на водещите фигури, на министрите и на депутатите“, заяви Костов пред делегатите на Седмото национално събрание на ДСБ.

Според него се наблюдава липса на решителност, „не завършват дори започнати управленски действия“, а правителството отстъпва при всяко изнудване със стачна заплаха.

Костов изтъкна, че предишните управляващи са останали безнаказани и все още са във властта като им е оставен контролът върху администрацията.

„Очевидно водачите на ГЕРБ водят срамни пазарлъци с Ахмед Доган. Оставиха личните му представители на ключови позиции за управлението на европейските пари в земеделието и в други министерства“, категоричен бе той.

Лидерът на ДСБ упрекна Бойко Борисов, че се опитва да реабилитира Тодор Живков, като припомни негово изказване от преди дни.

„Той стигна до там да каже, че не е коректно да го сравняват с Тодор Живков, защото онзи бил величина“, заяви Костов и съобщи, че с Мартин Димитров ще поискат ръководството на Европейската народна партия да заяви своята позиция към изявленията на премиера.

Участниците в Националното събрание днес приеха декларация, в която призовават правителството и лично министър-председателя „да се противопоставят на натиска на Владимир Путин, за да не наложи Москва своите интереси“.

Според тъмно сините, ако ГЕРБ не стори това, „кабинетът ще осъществи енергийната политика на правителството на тройната коалиция и на Георги Първанов, но ще загуби подкрепата на ДСБ“.

Според тях правителството „отива неподготвено“ на разговорите с Русия и се наблюдава отстъпление по отношение на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

„Осъществяването на тези руски проекти ще засили и без това недопустимата енергийна зависимост на страната от Русия“, смятат от ДСБ и определят това поведение като отказ да бъдат защитени българските интереси.


източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати