26 Април 2024 г. Петък

Кога презервативът може да изневери?

2010-11-11 22:46:32
Едва ли има спор, че презервативът е сред най-сигурните и най-използвани средства за предпазване от забременяване и от полово предавани болести.

1. Взимайте презервативи от доказани производители. Спестяването на стотинки при купуването на кондоми от неясни фабрики може да ви излезе доста скъпо.

2. Размерът на презерватива трябва да е съобразен с размера на половия член в ерекция. По-големият презерватив може да се изхлузи по време на акта, а по-малкият може да се скъса от разпъването. Освен това тесният и/или къс презерватив може да причини притискания, оток, микронаранявания на члена. А те са лесна входна врата към инфекции.

3. Внимавайте какви допълнителни съставки са вложени в кондома. Често освен лубрикант (смазващ гел) производителите слагат различни други субстанции, които трябва да са означени на етикета. Някои от тях – спермицидни гелове, ментолови масла, анестетични вещества, могат да предизвикат алергични реакции, включително и такива, изискващи медицинска помощ.

4. Има хора, алергични и към латекс, поради което те трябва да използват кондоми от друга материя.

5. Използването на допълнителни лубриканти при употреба на презерватив трябва да бъде съобразено с изискванията на производителите. Някои от лубрикантите могат да нарушат латекса на презерватива и да го направят безполезен.

6. За да има максимален ефект, презервативът трябва да се постави преди проникването на половия орган и да се свали след окончателния край на акта. Започването на акт без презерватив и поставянето му на по-късен етап, може да предпази от бременност, но не и от венерически заболявания.

7. Практикуването на орален секс без презерватив с несигурен партньор ви излага на риск от полово предавани заболявания – напр. СПИН, хепатит С и др.

8. За нестандартен секс трябва да се използват специално пригодени за целта презервативи.

9. Всеки презерватив трябва да се използва само веднъж и кратко време след изваждането му от оригиналната опаковка. Всеки следващ сексуален акт, макар и кратко време след първоначалния, трябва да се осъществява с нов презерватив.

източник: health.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати