25 Април 2024 г. Четвъртък

бTV фалшифицирала разследване за черно тото

2010-11-11 10:24:18
Разкритията на bTV за схемите с черното тото в българския футбол, се оказаха фалшиви, съобщи sportline. Букмейкърът и футболистът, които в сутрешния блок зад параван разказаха за скандални манипулации във футбола, всъщност са били синоптикът Емил Чолаков и репортерът Петър Нанев.

Невиждан скандал е на път да разтресе българския футбол, разкри Sportline.bg.

Скандалът обаче е невиждан и нечуван и за българските медии, ако се окаже вярна манипулацията на телевизионните зрители.

Сензационните разкрития преди седмица в сутрешния блок на bTV за черното тото у нас и участието в него на ЦСКА се оказаха вътрешномедийна партенка. Разкрихме, че зад образите на букмейкър и футболист са се скрили служители на медията, които "извадиха" наяве схемата за уреждане на мачове, пише спортното издание sportline.

ЦСКА например бе обвинен, че нарочно прекратил мача в Мездра през пролетта, за да спести огромни загуби на заложилите за "2".

Цялата фалшификация била разплетена, след като случаят бил предаден от БФС на Прокуратурата. Пред нея "журналистите" от бТв вече нямало как да не разкрият самоличността на "разобличителите".

Шефовете на телевизията едва не колабирали като разбрали,че зад активното мероприятие стоят хора от сутрешния блок

и репортерът Петър Нанев (на снимката). Той е "футболистът" със сензационните разкрития. Представеният като букмейкър в студиото също е служител на bTV - синоптикът Емил Чолаков. "Интервюто" било организирано с цел да вдигне рейтинга на сутрешния блок, пише sportline.

Електронното спортно издание се подкрепя от Гриша Ганчев, който е разбрал за скандала от свои приятели в телевизията, научи BNews.

Очаква се на следващия борд на директорите на тв-консорциума да се вземат унищожителни мерки по скандала, който се очаква да нанесе съкрушителен удар най-малко върху сутрешния блок.

От ръководството на медията са пробвали всякакви методи, за да тушират удара, научи BNews. 

"Разкритията" на телевизия bTV от преди дни по темата за черното тото в българския футбол и за схемите, по които се уреждат мачове, вече са свалени от сайта на телевизията.

Същевременно темата е сред водещите в повечето спортни издания. А според запознати е имало натиск върху "7 дни спорт" за спиране на материала по темата.

Припомняме, че в "разкритията" на сутрешния блок на телевизията  мъж, представен зад параван за роден футболист, разказа, че при едната схема президентите на клубовете се разбират, че на единия този сезон му трябват 3 точки от другия. Момчета днес трябва да помогнем на тези хора, но вие ще си вземете премиите като за победа. Те ще ни върнат услугата догодина”.  

В друга Момчета днес трябва да паднете с четири гола разлика”. И футболистите излизат, играят, но гледат да паднат с четири гола разлика.

Скандалът, разкрит от Sportline.bg, е шокиращ за медийната общественост, а и не само. 

източник: bnews.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати