19 Април 2024 г. Петък

60 кметове - гръбнакът на АБВ на Първанов

2010-11-11 10:15:17

60 кметове на общини. Това ще е гръбнакът на президентското движение АБВ. Сред градоначалниците има не само издигнати от БСП, но и независими. Именно те ще са отборът за местните избори на плеймейкъра Георги Първанов, разказаха запознати с проекта, предаде АСН.

Кои ще са те обаче, ще стане ясно днес в зала 3 на НДК, където държавният глава организира дискусия под наслов "България - на другия ден".

Между 120 и 150 покани бяха разпратени вчера до депутати, учени, спортисти и интелектуалци. Скромните листа във формат А4 за дискусията са подписани от инициативен комитет от 10 души.

Пръв сред тях е благоевградският кмет Костадин Паскалев. В списъка са и евродепутатът от БСП Ивайло Калфин, бившият депутат от земеделците Борислав Китов, ексшефът на еврейската организация "Шалом" Емил Кало.

Подкрепата си за президента декларираха и бившият началник на Генералния щаб на армията ген. Михо Михов, както и ексшефът на "Гранична полиция" ген. Красимир Петров.

Ректорът на плевенския медицински университет Григор Горчев и проф. Васил Проданов от БАН са представителите на научните среди, а гимнастикът Йордан Йовчев и борецът Валентин Йорданов - на спортните.

Дългогодишната президентска сътрудничка Мариана Тодорова е дамата в отбора. С покана от тях на дискусията ще отиде и самият държавен глава, тъй като формално той не е организатор на събитието. В НДК днес ще са и бившият зам. просветен министър Кирчо Атанасов, както и ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов.

Поканата за АБВ стана най-обсъжданата тема в парламента вчера. От групата на червените масово отрекоха да присъстват на форума. Соцлидерът Сергей Станишев не е извикан на дискусията в НДК, но депеши има за 12 от депутатите, сред които ексминистърът на културата Стефан Данаилов.

Червени депутати веднага започнаха да пускат бъзици, че темата на дискусията "България на другия ден" прилича на филма "The Day After Tommorow".

В него се разказва как след поредица от бедствия светът тръгва към ледникова епоха. Куп парламентаристи се чудеха и как точно ще фигурира в интернет евентуалният проект. "Веднага ще се откажа от пощата си в abv.bg", майтапеха се депутати.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати