29 Март 2024 г. Петък

Нов тото скандал е напът да взриви родния футбол

2010-11-11 09:25:19

Нов тото скандал е напът да взриви родния футбол. УЕФА сезира българския футболен съюз за мачове, за които се предполага, че са уговорени, съобщи БНТ.

ГДБОП вече работи по сигнала за манипулиране на резултати. Именно чрез уговаряне на мачове се правят големи печалби от така нареченото черно тото.

След като разби организираната група в Гоце Делчев, сега ГДБОП наблюдава няколко подобни схеми, едната от които е в София. Една от формите на съществуването на черното тото е чрез интернет залозите.

Повече от четири процента от българите участват в различни по вид хазартни игри в интернет. Най-много залагат на спортни състезания. У нас това става възможно от 2003 година, а сайтовете вече включват всички срещи от А футболната ни група.

В Интернет трудно може да се установи кой залага, още повече че сайтовете не са регистрирани у нас и не подлежат на никакъв контрол.

Именно тази ниша използват организаторите на черното тото, които предлагат по-големи печалби, защото избягват плащането на всякакви такси. Така във време на криза от страната изтичат близо 50 милиона лева. При легален залог те биха останали под формата на данъци в България.

Вече пет жалби са подадени до ГДБОП и Комисията по хазарта за онлайн букмейкъри, които не изплащат печалби или директно блокират сметките на клиенти. А няма текст в Закона за хазарта, който да ги защитава, като регламентира игрите в мрежата.

Според Комисията по хазарта такъв закон може да бъде обнародван най-рано през пролетта на 2011. Експертите и в момента работят по него.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати