19 Април 2024 г. Петък

Дербито на Манчестър: болните "дяволи" срещу мотивираните "граждани"

2010-11-10 08:53:32
Успешният отбор срещу отбора на скъпите суперзвезди. Традиционният британски стил срещу италианската тактика. Сър Алекс Фъргюсън срещу Роберто Манчини. Така трябваше да изглежда при нормално стечение на обстоятелствата дербито на Манчестър между "Юнайтед" и "Сити".

Обстоятелства са всичко останало, но не и нормални преди един от най-чаканите мачове за сезона в английската Висша лига по футбол. В "Манчестър юнайтед" единствената останала константна величина в навечерието на двубоя на "Сити оф Манчестър" тази вечер е мениджърът сър Алекс Фъргюсън. Но оттам нататък започват големите неизвестни.

Най-важното е, че самият шотландски наставник на "червените дяволи" не знае с какъв състав разполага. Отборът му е поразен от вирус, който в началото засегна българския нападател Димитър Бербатов. Той пропусна последния двубой срещу "Уулвърхемптън". Но вместо да се завърне в игра за вицешампионите, вероятно е повлякъл още играчи със себе си в графата "болни".

Патрис Евра, Неманя Видич и Поул Скоулс вероятно са сред жертвите на вируса. Болестта се е развила след завръщането от Турция миналата седмица. Освен това Райън Гигс е с контузия на подбедрицата, а Нани също е с разтежение в слабините.

"В момента броим здравите. Не е най-доброто положение, в което бихме могли да бъдем", призна наставникът на гостите. Той потвърди че направилият разочароващо завръщане на терена Оуен Харгрийвс ще отсъства пет седмици заради контузия в подбедрицата.

Въпреки проблемите Фъргюсън вярва, че неговият отбор все още разполага със сили, за да даде отпор на скъпата селекция на "Сити". "Няма по-голямо удоволствие от победата в едно дерби. Няма значение коя година се играе и в кое време", заяви Фъргюсън, чийто състав спечели три пъти срещу градските си съперници миналия сезон. Две от тях дойдоха след голове в самия край на мачовете.

Манчини вярва, че неговият отбор вече е способен да бие големия градски противник. "Уважаваме "Юнайтед", уважаваме Фърги, защото той е най-добрият мениджър в света, но сега можем да ги победим", заяви италианецът.

"Мисля, че Висшата лига е много дълга, много трудна. За нас е важно да сме на първо, второ, трето място. Мисля, че "Челси" ще спечели титлата, но всички останали отбори край тях могат да се опитат да им попречат", добави той.

"Сити" успя да се възстанови от серията от три поредни загуби, като победи "Уест бромич" в неделя. Но гостите идват от серия от шест поредни победи. Заради ситуацията в двата отбора в навечерието на дербито букмейкърите предпочетоха да дадат по-добри шансове за успех на домакините. Залозите за успех на "Сити" при Sportingbet се приемат при 2.40, докато за гостите при 2.70.

В "Манчестър сити" нямат проблеми с болните, като се очаква да може да разчита и на капитана си Карлос Тевес. Той отсъства в последните няколко мача заради травма в бездрото, но е възстановен и дори може да започне като титуляр. Единственият проблем е наказанието на Марио Балотели и леката мускулна травма на Емануел Адебайор.

Всъщност бившият нападател на "Юнайтед" Тевес беше човекът, който донесе единствения успех за тима в дербито през последната година с двата си гола за "Карлинг къп". Затова не е учудващо, че именно той е фаворит за първи голмайстор в срещата.

Едно е сигурно - двубоят ще бъде истинска експлозия в средата на седмицата, тъй като двубоят придоби друга стойност през последните години. Дори според Фъргюсън двубоят със съседите вече заема много по-голямо значение в сравнение с този срещу "Ливърпул".

"Сега срещите със "Сити" са тези с страхотното напрежение, които предизвикват медийна експлозия. Преди 10-15 години не беше така. Фактът, че сме от един град създава невероятна енергия", коментира той.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати