Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 25
Начало arrow България arrow Бурният вятър изкорени дървета и билбордове в страната

Бурният вятър изкорени дървета и билбордове в страната

  Print E-mail
2010-11-09 11:19:19
източник: dnes.bg

Бурният вятър причини материални щети на различни места в страната.

В столицата е спряно движението по част от бул. "Ал. Стамболийски" заради паднало скеле.

Спрени са тролеите в посока бул. "Сливница", тъй като скелето е паднало над контактната мрежа, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Ураганният вятър изтръгна от земята и пилон с рекламни надписи пред хипермаркет на столичния булевард "Александър Малинов".

Логото на магазина се е стоварило от 5-6 метра, за щастие няма пострадали от инцидента.

До 6,00 часа тази сутрин екипите на Гражданската защита са реагирали на 114 сигнала в общините Бургас, Добрич, Враца, Монтана, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник, Смолян, Стара Загора, Шумен, Русе.

Екипите на службата са се отзовавали предимно на сигнали за паднали дървета, клони, надвиснали ламарини на покриви и опасни козирки.

Повечето от падналите дървета са били по пътните платна и благодарение на бързата намеса на Гражданската защита не са създавани проблеми с движението. Местата са обезопасени, последствията от буйния вятър са ликвидирани.

Получен е сигнал за паднал стълб на улично осветление в Шумен, както и за паднало дърво върху електрически проводници. В Търговище на покрив на сграда е паднала антена, която е била циментирана. Няма информация за нанесени сериозни щети.

Пътят за смолянското село Мугла е затворен заради множество нападали от бурния вятър дървета. Силният вятър в Смолян отнесе покривите на две къщи, които са били от ламарина.

В града има нанесени и по-малки щети като изпочупени клони, отнесени парници и повредени стари покриви.

Бурен вятър все още духа на прохода Петрохан. Пътните настилки на прохода са сухи, имало е паднали клони и сухи дървета, които вече са отстранени.

Остава предупреждението да се шофира с повишено внимание заради силния вятър, който може да предизвика падане на още дървета и клони на пътя.

Пристанище Бургас е затворено. Забраната важи за всички кораби и лодки. Причината за въвеждането е силният вятър, който надвишава 15 метра в секунда.

Пристанище Варна е затворено за празни кораби.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?