19 Април 2024 г. Петък

Българската левица: В БСП са се побъркали

2010-11-09 10:27:42

В момента БСП са се побъркали. Защото те не знаят какво говорят. А не знаят какво говорят, защото не знаят кои са те днес. До такава степен от ръководството от Позитано 20 подмениха самоличността на партията, подмениха нейната идентичност, че не знаят от каква гледна точка да говорят. Това заяви в интервю за Dnes.bg Иван Генов, съпредседател на партия "Българската левица". 

В събота младата формация проведе първия си редовен конгрес. На форума прозвучаха остри изказвания към БСП и бъдещата гражданска инициатива на президента.

"Българската левица" е олицетворение на социалистическата идея, категоричен е Генов. В миналото той беше депутат и член на БСП.

Първоначално Георги Първанов, а след това и Малкият Първанов – Сергей Станишев, превърнаха БСП в социаллиберална, дясна социалдемократическа партия. Така че с най-добри чувства, който се отнася към БСП, трябва да я възприема като капиталистическа левица и нищо повече, коментира съпредседателят на "Българската левица". 

Позитано 20 умъртви БСП като социалистическа партия и освободи един необятен терен за автентичните леви сили. Теренът е свободен, има поне около 100 партии, граждански сдружения, различни неформални движения, които изповядват лява политика и една от мисиите на "Българската левица" е да ускори обединенията наляво от БСП, заяви пред Dnes.bg Иван Генов.

Това е пореден удар на Георги Първанов срещу партията, на която е бил председател. И затова в БСП са в шок - "за" подкрепа или да бъдат опонент на АБВ-то, коментира Генов.

Първанов никога не е бил социалист, включително и тогава, когато е бил председател на тази партия [БСП], заяви Иван Генов.

"Българската левица"И БСП, и АБВ по безспорен начин са свързани с олигарсите".

АБВ е една голяма заплаха за БСП, защото Първанов иска да паразитира върху спомените от своето председателство, каза още социалистът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати