19 Април 2024 г. Петък

Андрей Иванов: Сбърках с тези 120 години трудов стаж

2010-11-09 10:24:43

"Сгреших, че сметнах стажа на родителите и съпругата си. Не съм обигран политик и нямах време да се подготвя за пресконференцията".

Това заяви пред bTV председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, който беше обвинен в злоупотреба с власт и незаконно придобиване на 60 имота от РЗС.

Той отново заяви, че има 14 имота, купени с помощта на приятели от периода 1995–2007 г. 

"Наистина сбърках с тези 120 години стаж. Аз се подведох от това. Спомняте си, когато Цветанов каза 20 години трудов стаж. Аз казах 120 години, за да видя какво ще стане", обясни Андрей Иванов.

Председателят на СОС сподели, че парите в семейството му идвали основно от съпругата му, която от 1989 г. работи частно в чужди компании. Той подчерта, че е готов публично да покаже всички пари, които двамата са спечелили от 1989 г. насам.

Той отново припомни, че имотите са закупени със спестяванията на двете фамилии.

"През 1998 година беше времето на Жан-Виденовата зима, времето когато наистина спестяванията на хората се стопиха. На мен тогава ми се появи възможност тези спестявания, които ги имах, да ги инвестирам в нещо. Освен тези спестявания приятели и познати ми дадоха също пари. Помолих за заем", аргументира се Иванов.

Така председателят на СОС инвестирал в имоти.

"След като съм закупил тези имоти, от тях съм продал различни части, за да върна тези заеми. Категорично имам декларация, че са 14 имота, не 60 имота", категоричен е Иванов. Той подчерта, че винаги е спазвал законите на страната.

След скандала с имотното състояние на председателя на СОС НАП започна проверка, а общинските съветници от БСП поискаха той да се оттегли от поста.

"Искаме едно достойно оттегляне на Андрей Иванов", заяви по Нова телевизия Гергана Алексова, общински съветник от БСП.

"Ако той е невинен и това, което казва, е вярно, няма проблем да го направи и когато се докаже, да се върне на работа", смята тя.

От своя страна общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев заяви, че Яне Янев вади непрекъснато някакви компромати и измества основните въпроси и не е редно да се занимават хората с неговите лъжи.

"Иванов трябва да бъде разследван от компетентните органи, а не от Столичния общински съвет", добави Каролев, като припомни, че Иванов сам се е съгласил да бъде проверен.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати