28 Март 2024 г. Четвъртък

400 000 евро обещани за отстрел на Бойко Борисов

2010-11-08 09:24:25

400 хиляди евро ще бъдат платени, ако е успешен планът за физическо отстраняване на Бойко Борисов.

Сумата и договорката са засечени от българските спецслужби преди десетина дни в телефонни разговори и срещи на три знакови фигури, съобщава в. "24 часа".

От Националната служба за охрана отказват категорично да обяснят дали е увеличена охраната на българския премиер.

От МВР неофициално обясниха, че дори и да има подобен факт, нямат намерение да го коментират.

"Охраната на Борисов винаги е била по-особена", повториха от НСО коментара си отпреди 4 месеца, когато в Атина чужди партньорски служби засякоха в петзвездния King George Palace среща на прочути българи с яхти, които обсъждаха как да бъде елиминиран българският премиер.

Информацията за срещата тогава постъпи в София от чужди партньорски служби. Според тях българите пристигнали в гръцката столица с яхти и били придружавани от сериозна охрана.

Съзаклятниците се срещнали в King George Palace и обсъждали полицейския натиск, на който били подложени.

Засечената сега договорка за 400 хиляди евро за живота на Бойко Борисов е третата по-сериозна заплаха за живота му в последните 6 години.

Преди седмица премиерът припомни в Нова телевизия, че със СРС е бил засечен разговор между два града в Европа - Милано и Амстердам.

"Това пожарникарче първо ще го свалим, после ще го утрепем", била една от репликите в телефонния разговор. Премиерът не уточни кога е станало това.

Но според хора от службите става дума за 40-минутен разговор отпреди повече от 5 г. между Константин Димитров-Самоковеца и Иван Тодоров-Доктора, записан от чужди служби и предаден на нашата ГДБОП. Разговорът е по времето, когато Борисов още е главен секретар на МВР.

 

Пак по това време сръбските служби информираха нашите, че се готви покушение срещу него заради ареста в София на международния наркомафиот Сретен Йосич.

По същото време на граничния пункт Калотина беше заловен албанецът Феньо Топчагин, който опитваше да внесе в страната два гранатомета.

Според неофициалната информация точно с тях трябвало да бъде обстрелван автомобилът на Бойко Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати