25 Април 2024 г. Четвъртък

Станишев: Управляващите или са некадърни, или крадат

2010-11-07 15:39:14

БСП ще предложи алтернативен вариант на бюджета за 2011 година. В него ще има повече средства за здравеопазване, образование и социални дейности.

Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в Девня, съобщават от пресцентъра на партията.

Лидерът на социалистите определи проектобюджета, предложен от управляващите, като "бюджет на социалното замръзване". Станишев изтъкна, че до 2013 година ГЕРБ не предвижда увеличаване на пенсиите и доходите.

Това според председателя на БСП води до реално обедняване на населението, предвид ръста на инфлацията. Лидерът на социалистите отбеляза, че правителството планира ръст на БВП и същевременно по-малко приходи.

Това според Станишев означава, че ГЕРБ или са напълно некадърни, или крадат. По думите му кризата в страната е продукт на хаоса в главата на управляващите, а сметката за това се плаща от всички българи.

"Ако не бяхме увеличавали заплатите по време на нашия мандат, а строяхме магистрали, щяхме да построим всички магистрали. Но какъв е смисълът от магистрали, ако няма кой да пътува по тях?", добави Станишев.

Лидерът на БСП обобщи ситуацията в страната с думите "вакханалия на контрабандата". Той изтъкна, че контрабандата на цигари в България достига 50%.

Според народния представител от Коалиция за България Петър Димитров външната криза е свършила, като доказателство за това е увеличеният износ. По думите на Димитров обаче вътрешната криза в страната предстои да се разгръща, което е видно от бюджета на управляващите за следващата година.

В Девня Сергей Станишев участва в заседанието на Областния съвет на БСП-Варна. По време на заседанието беше направен кратък обзор на политическата ситуация в общините на Варненска област.

Обсъдени бяха проблемите и предизвикателствата пред общинските партийни съвети в навечерието на предстоящата предизборна година.

С оглед на подготовката за местните и президентските избори през 2011 г. беше обсъдено активизирането на организационната и политическа дейност на Областния и на Общинските съвети на БСП и техните функционални звена.
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати