25 Април 2024 г. Четвъртък

Борисов: Атаките срещу ГЕРБ държат партията в кондиция

2010-11-07 10:38:57
"Атаките срещу ГЕРБ са полезни за партията, защото я държат в кондиция" - така премиерът Бойко Борисов коментира в интервю за предаването на Нова телевизия "Карбовски: Директно" скандалите в последните седмици около вицепремиера Цветан Цветанов и шефа на столичните общинари Андрей Иванов, както и публичната размяна на реплики между него и президента Георги Първанов заради бъдещото движение АБВ.

Воденият от Бойко Борисов отбор, в който участваха кметове, депутати и общински съветници победи с 2:1 тима на италианските си колеги в благотворителен футболен мач, игран тази вечер в град Пескара. Събраните по време на срещата средства ще бъдат използвани за изграждането на полифункционален център в град Камарда (Акуила) - един от най-силно засегнатите градове от земетресението през 2009г. "Българите си вкараха автогол. След това вкараха два гола, а други два им бяха отменени. Борисов вкара двата гола като вторият е от дузпа", информира специалният пратеник на агенция "Фокус"
"Колкото повече говорят, толкова по-добре за ГЕРБ. Толкова по-внимателни ще бъдат, толкова по-концентрирани и толкова по-отговорни към действията, които предприемат", заяви Борисов. Той повтори тезата си, че атаката срещу управляващите е "централизирана", което показвало, че явно правителството е засегнало много интереси и следователно - е на прав път.

В отговор на въпрос Борисов заяви, че обвинения в неправомерно придобиване на имоти Андрей Иванов трябва да последва примера на Цветан Цветанов, който в средата на седмицата отиде в пленарната зала на парламента, за да говори пред депутатите и пред камерите на БНТ за имотите си. 

Бойко Борисов отказа да коментира дали след скандалите около имуществото му Цветан Цветанов ще запази шансовете си да бъде кандидат на ГЕРБ за президент на престоящия догодина вот.

Премиерът похвали постигнатите резултати от преговорите със синдикати и работодатели по пенсионната реформа и съобщи, че до седмица-две започва реформата в здравеопазването.

Борисов, който е в Италия, за да участва в благотворителен мач, съобщи, че е разговарял с италианския премиер Силвио Барлускони, който потвърдил подкрепата си за влизане на България в Шенген.
Борисов за Тодор Живков

По време на интервюто Борисов беше помолен да коментира разпространен в интернет колаж, на който лицето на Тодор Живков се трансформира в неговото. Ето как протече разговора по тази тема:

Сравняват Ви с един предишен управник. Това е картинка от Фейсбук. Дали ви ядосва или ви радва? В тази картинка има малко носталгия, има малко шега. Може би има и малко опозиционни намеци. Виждате ли я?

- Виждам я, но тя е некоректна към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.

Харесва ли Ви, че ви сравняват с Тодор Живков?
- Не, не ми харесва, защото сме несъизмерими.

Мислите, че той е по-голям от вас?
- Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени. А е и факт, че 20 години ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено до тогава.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати