19 Март 2024 г. Вторник

Лев примката около Цветанов

2010-11-05 11:11:10

„Не мога да кажа в момента дали сме получавали пари от "Лев корпорация", обяви изненадващо вицепремиерът Цветан Цветанов и поясни, че всички дарения са публикувани в Сметната палата. 

МВР шефът дори попита "Лев корпорация" криминална корпорация ли е. 

„Ако разследването покаже, че Алексей Петров е начело на корпорацията, ГЕРБ ще върне парите, които е получила от него“, заяви Цветанов. 

Според вицепремиера Петров е доста драматична фигура от началото на прехода и всичко около него е ставало с протекцията на държавата. 

Той отново отбеляза, че независимата съдебна система 20 години се е прикривала зад тази конституционна норма, и попита има ли осъдени за фалита на банките, за приватизацията, за организираната престъпност. 

По думите му корупцията и организираната престъпност са се сраснали във всички структури на държавата. Цветанов каза, че нападките срещу него целят дестабилизация на управлението. 

„Сценарият за дискредитиране на правителството на ГЕРБ е сценарий, който наблюдаваме при всяко правителство, което е на власт“, заяви вицепремиерът. 

Той поясни, че въпросът опира до това дали кабинетът ще се поддаде на този сценарий и ще изпадне в тази зависимост, в която са били досега 20 години управляващите.

„Аз мога да кажа, че ще продължим по същия път и няма да се поколебаем в действията си, които предприема МВР”, каза още Цветан Цветанов.

 

МВР шефът обаче призна, че е виждал Асен Урманов. Той е свидетелят на РЗС, който твърди, че преди изборите лично е отишъл в офиса на ГЕРБ и е предал 5000 лв. от името на „Лев корпорация“ и Алексей Петров, за да подкрепят „идеята ГЕРБ“.

За финансирането на ГЕРБ от близки фирми до Алексей Петров заговори самият той след излизането си от ареста.

"Не може през 2006-2007 година да сме били партньори с Цветан Цветанов, включително и финансиране на ГЕРБ, а сега в 2010 година аз да съм "Октопод" на прехода”, заяви тогава бившата барета. 


източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати