25 Април 2024 г. Четвъртък

Кунева отвръща: Борисов ми предложи пост в бъдещия кабинет

2010-11-02 00:15:41

Меглена Кунева влезе в задочен спор с премиера Бойко Борисов. Тя категорично отрече да е молила премиера да я подкрепи за втори мандат и изненадващо призна, че Борисов й предложил пост в бъдещия си кабинет.
 
"Разбирам, че премиерът трябва да е доста зает напоследък, но аз имам доста добра памет за събитията, за които той говори. Разбира се, че се срещнахме веднага след европейските избори", разказа Кунева пред „Фокус“.

Преди да вземе решението си дали да остане еврокомисар, или да стане евродепутат, искала да разговаря с Борисов и идеята за среща била обявена публично. 

"Според добрата европейска практика и в интерес на България, трябваше да обсъдим прехода към втория комисарски мандат. Няма да крия, че имах подкрепата на Комисията и на много колеги, и затова този разговор би бил още по-интересен. Той обаче имаше своя кандидатура, както знаете“, разказа Кунева. 

„Справедливостта изисква да кажа, че в този наш единствен разговор, преди той да получи официално и поста си като министър-председател, беше още преди формирането на новото правителство. Борисов ми предложи място в бъдещия си кабинет, да обсъдим тези възможности“, разкри бившият еврокомисар.

„Не бих казала, че той ме е молил. Не, това беше един нормален разговор. Но тогава аз го приех като знак на надежда, че в следващите шест месеца, в които аз казах, че ще остана комисар от България, ние ще можем да работим заедно. За никакви други постове никога не е ставало дума. Поне не от моя страна”, подчерта Кунева.


Тя категорично отрече твърденията на премиера, че „неколкократно” е търсила подкрепата на ГЕРБ за ръководни постове. 

"Напротив, тогава, когато е ставало дума за национален пост в страната, аз заставам на едни и същи позиции – че моето разбиране в политиката се ръководи от позицията на лоялност", посочи Кунева.

„Никога не сме имали пост за госпожа Меглена Кунева по времето, когато ГЕРБ подготвяше кабинета си“, заяви в отговор премиерът Борисов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати