8 Май 2024 г. Сряда

Андрей Иванов: Не е престъпление да имам имоти

2010-11-02 00:13:48

Не е престъпление да притежаваш имоти. Аз си плащам навреме данъците, дори си плащам и сметките към „Топлофикация”, за да не изляза в някои списъци като нередовен платец. 

Това заяви на специална пресконференция председателят на Столичен общински съвет Андрей Иванов, който беше обвинен от РЗС, че се е сдобил с 60 имота на обща стойност над 10 млн. лева, докато е работил в държавната администрация. 

„В сигнала на РЗС единственото вярно е, че съпругата му се казва Мая Иванова и има бизнес“, коментира Иванов. 

„Декларацията, подадена в Сметната палата в началото на 2008 г., съдържа цялата информация за моето имотно състояние“, коментира той. 
Той заяви, че в началото на мандата е бил собственик на 15 имота, по време на мандата са продадени две собствености и е придобита една.
 
Иванов уточни, че в данъчната администрация е бил от 1 март до 15 декември 1999 г. като заместник-директор. 

„Оттогава съм в частния бизнес, което означава, че за периода, за който съм обвиняван, че съм се възползвал и злоупотребявал с власт, съм бил в частния бизнес“, коментира Иванов.

Към момента той притежавал два наследствени апартамента, един закупен, земя в Банкя, където строи къща, купена през 2005 г. от собствениците, на които е върната, един гараж, едно място за паркиране, къща в с. Ребарково, друго място в Банкя, купено на търг от областната управа.


По думите му собствеността върху пазара в кв. "Люлин", която  му се приписва от РЗС, е всъщност за преотстъпено право на строеж и право на ползване, а то не е използвано.

„Концесията за добив на минерална вода "Банкя" беше спечелена от фирма, в която участваше съпругата ми и след построяването на завода, което беше с кредити, бизнесът беше продаден“, посочи Иванов в отговор на въпрос. 

Той уточни, че съпругата му Мая Иванова в момента се занимава с производството на ауспуси.

Иванов отрече да е получавал комисиони за консултирането на фирми, занимаващи се с маршрутни превози. Той отрече да е имал такива взаимоотношения с подобни фирми. 

„Участвам в четири фирми, две от които са активни, а останалите две не са развивали никакъв бизнес. В близките дни ще се обърна към парламентарната комисия за борба с корупцията за изясняването на "този донос и компромат", заяви Иванов.

„Ако се докаже, че в нещо аз лъжа, ще си подам оставката“, обяви Андрей Иванов. 

„Моите отношения с Цветан Цветанов са нормални. Ние се познаваме добре. Дълги години не сме поддържали отношения. Сега отношенията ни са като по устав в партията – той е зам.-председател на партията, а аз съм председател на ГЕРБ – София. Нямам намерение да влизам в спор с когото и да е, няма да предприема нищо, там народът рано или късно ще си каже думата”.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати