26 Април 2024 г. Петък

С какво неволно отблъскваме околните?

2010-10-30 10:28:17
Природата не е еднакво щедра към външния вид на всички хора, но със сигурност, дори и да не изглеждаме като от корица на списание, можем да положим усилия да сме максимално приятни.

Както и обратното – дори и да имаме много природни дадености, можем да се занемарим до степен да станем неприятни за общуване.

Всъщност най-често отблъскваме околните с няколко основни недостатъка, които са напълно преодолими.

Развалени зъби, лоша устна хигиена и лош дъх от устата
Проблемът е, че много от хората с лош дъх не усещат това и се учудват защо околните избягват да се приближават до тях. За съжаление лошият дъх може да се яви и при здрави и поддържани зъби. Тогава причината трябва да се търси в устната лигавица или в стомашни проблеми. 
По принцип не е добре да се приближавате прекалено до своя събеседник. Така ще избегнете доста конфузни ситуации.

Честото изплакване на устата със специална вода, дъвченето на ментови дъвки и смученето на ароматни бонбони могат да помогнат в случая. Но преди всичко – оправете си зъбите!

Пръскане на слюнка по време на говор 
От този недостатък обикновено са засегнати по-емоционалните хора, които се разпалват и дори не се усещат, че буквално плюят събеседниците си. Още по-неприятно става, ако в ъглите на устните им се събира лепкава пяна.

Ако установите, че имате този проблем, опитвайте се да произнасяте съгласните звукове с по-малко напрежение. Преглъщайте по-често. Дръжте в ръката си кърпичка и постоянно избърсвайте устата си.

Обилен пърхут по главата
Понякога той е толкова изразен, че посипва раменете и гърба. Това винаги създава впечатление на нехигиеничност, дори и да се къпете редовно.

Пърхутът е вид кожно заболяване, което трябва да се лекува от специалист. А след това да се използват специални шампоани. Освен това е задължително периодично през деня да изчетквате и изтупвате връхната си дреха от насъбралите се люспици.

Неподдържани нокти с натрупана мръсотия
Този проблем е чисто хигиеничен. Ако държите на по-дълъг маникюр, непременно трябва да полагате грижи за него. Иначе, протягайки ръка за поздрав или при хранене в компания, със сигурност ще предизвикате неприятно впечатление.

Лоша миризма от цялото тяло
Това много рядко се дължи на медицински проблем – обилно изпотяване с неприятно миришеща пот. По-често става въпрос за нередовно посещение на банята. Или – по-често срещаното, дори и сред интелигентни хора – занемаряване на прането на бельото и дрехите. Защото от къпането има малък резултат, ако облечете отново дрехи, в които сте се потили обилно и сте носили с дни наред. Да не говорим за долните дрехи и чорапите...

Затова, ако имате дерматологичен или хормонален проблем, обърнете се към лекар. Ако не – просто не пропускайте банята и пералнята. И не се сърдете, ако някой загрижено ви сподели, че ви обкръжава неприятна миризма. Този човек най-вероятно ви мисли доброто и иска да ви спести много кисели физиономии и приказки зад гърба ви.


източник: health.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати