24 Април 2024 г. Сряда

РЗС изнесе потресаващи данни за благосъстоянието на Андрей Иванов

2010-10-29 15:25:59

 

На редовна вече пресконференция на РЗС в петък партията разкри потресаващи данни около благосъстоянието на общинския съветник Андрей Иванов, който по последни данни е зад граница в момента и е на място, на което няма интернет. 

Андрей Иванов е дългогодишен полицейски служител. През 2007 г. става общински съветник, като лично Цветан Цветанов е гарантирал за него. Първоначално е трябвало да бъде на 8-а позиция в листата на ГЕРБ с общински съветници, но по настояване на дясната ръка на Борисов е бил преместен на първо. На 15 юли 2010 г. Андрей Иванов става ръководител на столичната организация на ГЕРБ, пак по настояване на Цветанов. Това е накратко историята на общинския съвет, проследявайки разказа на представител на правния отдел на РЗС.

Според данните на РЗС Андрей Иванов твърди, че се познават от 1996 г. с вътрешния министър Цветанов, по свидетелства на служители на МВР обаче (които са се свързали с РЗС), те се познават от 1987 г. Тогава Цветанов е бил домакин на сградата на СДВР, а Иванов е отговарял за компютрите "Правец". 

Ние имаме информация, че Андрей Иванов многократно лъже за своята професионална автобиография. Укрива обстоятелствата, че до 2006 г. той е работил в Министерство по бедствията и авариите, например. Оказва се, че само 3 години не е бил на държавна служба - това обаче може да се окаже не точно така, намекнаха от РЗС.

Те предоставиха нотариални актове, които показват следното:

В периода 1995-1998 година Иванов като полицейски служител е придобил мезонет 180 кв.м. с два гаража, магазин за хранителни стоки, пицария, бинго зала, павилион на еврофутбол и сладкарница. Всички тези имоти са в столичния квартал "Люлин".

Докато е бил в Главно столично управление е придобил - апартамет 70 кв.м. в "Младост", пет парцела в кв. "Михайлово", право на строеж на 39 магазина на кооперативния магазин в "Люлин". След това придобива ателие от 120 кв.м. на ул."Съединение" №3 и още един мезонет в Банкя. 

В "бизнеспериода" си - дворно място над 2 декара, там строи една доста хубава къща с плувен басейн. 

Придобива още един апартамент, парцел от 22 000 кв. метра в Банкя. На такъв парцел може да построен цял жилищен квартал. Парцел в Драгалевцис право на строеж, неговата строителна фирма придобива собственост на 3-та жилищна кооперация. Придобива и апартамент от 120 кв. в "Слатина" и купува още един парцел в Банкя - на стойност 120 хиляди евро.  

Родителите му по някое време са му прехвърлили апартамент от 80 кв.м. Има и поземлен имот в кв. "Михайлов.По груби сметки според РЗС имотите на Андрей Иванов са около 60. По най-скромни възможни оценки това е имущество за поне 10 млн. лв. 

"На този фон има притеснения и към официалната бизнес дейност на Иванов", заявиха от РЗС. Той официално е притежавал 8 търговски дружества. Интересното тук е как държавен служител има време и за работа, и за 8 дружества. 

"Управлявал е и маршрутни таксита в столицата", отчетоха от РЗС. През 2003 година две фирми спечелват конкурси за 20-те най-печеливши маршрутни линии в София. Става дума за СиСи-Т, която печели 9 линии, и ЕГ-6 - 11 линии. Единия собственик е Никола Петров, а другия Стефани Михайлова - депутат от ПГ на ГЕРБ в настоящия парламент.

По същото това време тези собственици са били служители на Андрей Иванов във фирмата му Банкя 21, което ще рече е бил скритият собственик на 20 маршрутни линии в столицата. РЗС се надява да се изясни въпроса дали Иванов не е източвал фирмите за маршрутни таксита. Годишната печалба от марш линии е 16 млн. лева, стана ясно още от пресконференцията. 

Пред Медиапуул заявява преди врече, че доходите му годишно са 70 000 лв., тъй като получава наем от три имота. 

От РЗС информираха още, че съпругата на Андрей Иванов е един от най-големите дарители на ГЕРБ като физическо лице. Дарила е 9000 лв. Тя също има завидна бизнес кариера. В една от фирмите е съдружничка с боса на фирма "Надин". РЗС попитаха дали акцията срещу Дъмбовците не е разчистване на терен за изпадналата по това време "Надин".

 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати