20 Април 2024 г. Събота

Безработен мъж придоби яхтите на Диневи

2010-10-29 10:28:02
Безработен мъж на 58 години от търновското село Балван се сдоби с фирма на братя Диневи. Освен собственик на яхти, бай Иван се оказва и голям длъжник. Милиони левове към този момент му висят като борч към държавата и банките, без самият пенсионер да е подозирал, предаде бТВ.

Бай Иван, както наричат последния собственик на фирмата на братя Диневи, живее в Балван от 58 години. Безработен е от четири. Заработва по някой лев като гробар и общ работник, но само ако го потърсят. За статута си на бизнесмен научава преди дни. Тогава връща лентата назад и си спомня, как доведеният му син го моли за услуга.

"Той преди това ми искаше паспорта, личната ми карта, преди време и аз му я дадох и може би тогава нещо... Дадох му я за два месеца, три", разказва Иван Иванов. 

През август синът му казва, че ще го заведе и в Бургас, където само трябвало да мълчи. Отсядат за по кафе в заведение на пристанището. Там се срещат с двама мъже. Развръзката идва при второто ходене до Бургас, когато сделката по прехвърлянето на фирмата влиза при нотариус.

"Нотариусът не ми е чел нищо. Всички влязохме при него. Накрая ми казаха, че съм бил собственик вече и туй то. Акционер съм бил станал. Нито са ме черпили, нито пари съм вземал", обясни Бай Иван.

Мъжът, който от години се бори с мизерията и няма пари дори за хляб, днес вече е собственик на фирма, но и се оказва и един от най-крупните длъжници. Дългът му е за милиони левове.

Екипът ни потърси сина му Тихомир. Срещат се на крайпътна бензиностанция, но той категорично отказва да бъде сниман. Предлага на колегите ни само да преценят дали да излъчат заснетия до момента материал, тъй като предстоели събития, далеч по-интересни от сегашното. 

Според адвоката на братя Диневи Виктор Рашев, братята нямат нищо общо със цялата схема. Още през февруари тази година те продали дяловете в фирмата за яхти на третия си съдружник Георги Михов.

"Какво е станало след тази дата, нито мога да коментирам, но мога да кажа, че по повод тази фирма Диневи не са имали с който и да е друг взаимоотношение, освен с Георги Михов”, каза Виктор Рашев.

След тази дата Михов сменя управителя, а по-късно продава фирмата на Бай Иван - с много дългове. Според адвокат Рашев в момента, в който Диневи излизат от дружеството задължения няма. След като приключат всички необходими проверки по случая, братята щели да заведат дело срещу хората, замесели имената им в схемата.
източник: actualno.com

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати