20 Април 2024 г. Събота

Не, не и само не. Цветанов пледира "невинен"

2010-10-27 17:20:22

В кратко интервю "на крак” вътрешният министър Цветан Цветанов отговори на всички обвинения срещу него, отправени през последните дни.

Цветанов увери, че не е гарантирал лично за назначаването на Андрей Иванов на шефското място в Столичния общински съвет, а неговата кандидатура е обсъдена по нормален ред.

Вътрешният министър познавал общинаря от времето, когато е бил в редиците на МВР.

"Нямам никакъв общ бизнес с когото и да било както от депутатите, така и от останалите, които ще се въртят в публичното пространство на Яне Янев”, уточни Цветанов.

Следващата атака дойде от БСП. Кирил Добрев попита дали Цветан Цветанов се е срещал с оперативно интересни лица и по-точно арестанта и сочен за глава на „Килърите” Пешо Сумиста.

Социалистите припомниха, че техният министър Румен Петков беше свален именно поради подобна среща (тази с братя Галеви, организирана от Алексей Петров).

"Този човек визуално не съм го виждал. Визуално пред мен не е стоял. Не съм го виждал и не знам колко му е обемът. Може би президентът сигурно ще каже", беше лаконичният коментар на Цветан Цветанов.

По отношение на натиска срещу журналисти Петър Курумбашев от „Коалиция за България” обяви, че няма прецедент по време на прехода, който да напомня на случилото се в село Шума.

От левицата определиха арестуването на журналистите като посегателство срещу свободата на словото.

Това доказвало, че Цветан Цветанов използва МВР за лични цели и трябва да бъде отстранен от поста до изясняване на случая с имотите му.

"Щом го използва, за да пречи за журналистическо разследване – какво остава да мислим за разследващите?", попита Курумбашев.

Цветанов обаче припомни хронологията на събитията от вчера от сигнала на телефон 112 – до проверката, която установила, че собственикът на колата е криминално проявен.

"Това е сценарият на Алексей Петров и го реализира чрез неговите говорители. Не коментираме всичко, което е свързано с това, което предстои да бъде изнасяно".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати