19 Април 2024 г. Петък

Командира: Президентът е около главата на Октопода

2010-10-27 10:57:28

Тайни кръгове, които доведоха царя на власт, подготвят обстрел и провал на правителството. ДСБ разпознава знаците и силуетите им. Атаките и дестабилизирането на държавата стават винаги преди важни преговори с Русия. 

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред БНТ. 

“В момента се водят много трудни преговори за доставка на руски газ. Идеята е, че българското правителство трябва да бъде смачкано, за да е по-лесно, като му се диктуват условията. Задкулисието е свързано основно с Русия“, каза още Командира.

Той обвини президента, че мълчи за скандалите в съдебната система. 

„Знакът, който съдията даде, като пусна Алексей Петров под домашен арест, е – пускам го в политиката, в медиите, в скандалите. Аз се чудя защо този, който олицетворява нацията, мълчи за позора на съдиите. Аз си мисля, че мълчи, защото е някъде около главата на Октопода“, предположи той. 

Иван Костов е категоричен, че ГЕРБ и Бойко Борисов не си дават ясна сметка за възможностите на тези опасни кръгове и лице. 

По думите му правителството на ГЕРБ се поддава на натиск. 

„Започват да се организират горе-долу същите оръдия като срещу СДС, но за разлика от нас ГЕРБ отстъпва. Това, което следва след такава атака, е 10 години компрометиране на Бойко Борисов и Цветанов. Това са конкретни хора", каза Костов.

„Премиерът е заблуждаван и подвеждан, защото нивото на компетентност на много министри, което ДСБ са определели много отдавна като ниско, сега се доказва“, смята Командира.

Той опонира за пореден път на премиера Бойко Борисов относно икономическата политика и пенсионната реформа. 
 

„ Антикризисните реформи не са като ремонта вкъщи. Те са промяна в начина, по който изкарваме и харчим пари, промяна в мисленето, намиране на втора работа и т.н.“, заяви лидерът на ДСБ.
 

Така той отхвърли като неподходящо сравнението, което направи Борисов с ремонта у дома, обявявайки, че по време на криза реформи вкъщи никой не прави.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати