19 Април 2024 г. Петък

БСП: ГЕРБ яко почнаха да ни бият по корупция

2010-10-26 20:30:22

България става все по-корупционно място. Това смятат от БСП по повод изследването на индекса за възприятие на корупцията на международната асоциация Transparency International, в което страната ни падна от 71-во на 73-то място.

Страната ни се нарежда наравно с Тринидад и Тобаго, Салвадор и Панама, а за първи път сме изпреварени от Румъния, каза червеният депутат Михаил Миков.

"Усещането на бизнеса е за влошаване на ситуацията", допълни той. 

"Тревожно е, това не са просто приказки, а оценка на чужди инвеститори и институции", заяви на свой ред депутатът Мая Манолова.

"Правителството на ГЕРБ дойде с основната задача да се бори с корупцията и обяви предишното правителство за най-корумпираното досега. Фактът, че сега този индекс се влошава, показва, че управлението на ГЕРБ е по-корумпирано от предишното", заключи тя.

"Видимо е оттеглянето на чуждите инвеститори през последната година от България. Очебиен е спадът въпреки светлите бодрячески очаквания на министър Симеон Дянков и на премиера Борисов", посочи още Михаил Миков. 

Абсурдна е идеята за трансфери на средства от здравната каса към Министерството на здравеопазването, коментираха от БСП проектобюджета на НЗОК за следващата година.

"През следващата година здравноосигурените лица ще плащат и на здравнонеосигурените лица, включително спешната помощ, хемодиализата, лекарствата на онкоболните и др.", поясни Манолова.

"Абсурднo e с бюджета за следващата година да се прави и актуализация на бюджета на касата за 2010 г. Недопустимо е също така чрез закон да бъде променен Националният рамков договор", подчерта още тя.

Според левицата най-опасното в проектобюджета на НЗОК е одържавяването на резерва на касата в размер на 1,5 млрд. лева. Отпадало и облекчението пенсионерите да не плащат потребителска такса в пълен размер. Досега плащаха по 1 лев, а вече ще дават по 2,40 лева, разясниха социалистите.

"Кой български или чуждестранен идиот ще инвестира средства в сектора здравеопазване при това положение?", запита Михал Миков. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати