29 Март 2024 г. Петък

Оплитане: Сега пък двама от Галерия опитали да газят жена?

2010-10-26 13:31:32

Цветан Цветанов е категоричен: не са задържани журналисти за това, че са снимали вилата му в село Шума. 

Ставало въпрос за инцидент, при който двамата журналисти били попитани от една жена какво правят. Според показанията на жената журналистическият екип тръгнал с колата си срещу нея, след което спрели на сантиметри.

Собственикът на колата се е оказал криминално проявено лице, твърди вицепремиерът.

Ще има досъдебно производство за опит за прегазване на една жена, която се е обадила на тел. 112. Колегите са реагирали, отишли са, свалили са свидетелските показания, има очевидци на инцидента, след това са намерени лицата, които са го предизвикали, свалени са обясненията им и са пуснати, посочи Цветанов.

Имотът е сниман многократно от журналисти, така че няма абсолютно никаква пречка, добави Цветанов.

По-рано във вторник пред агенция БГНЕС главният редактор на вестник „Галерия“ Кристина Патрашкова съобщи, че журналистът Добромир Добрев и шофьор, работещ в изданието, са били задържани и разпитвани в продължение на час и половина в Областната дирекция на полицията в София. 

Според Патрашкова, Добрев е бил задържан заради репортаж, който той направил в с. Шума. 

Там, по думите на Патрашкова, вътрешният министър Цветан Цветанов имал луксозна вила.

Часове след завръщането на репортерския екип в редакцията на в. "Галерия" се появили трима цивилни и настояли Добрев и шофьорът да се явят за разпит в Областната дирекция на полицията в София. 

Там, разказва Патрашкова, двамата били разпитвани кой ги е изпратил в селото, дали целта на репортажа са били имотите на Цветанов и т.н. 

Добрев и колегата му били накарани да подпишат декларация, че няма да нарушават обществения ред, въпреки че те "просто били разговаряли с хората от с. Шума, не били влизали в чужда собственост и по никакъв начин не били нарушавали законите".

Рано сутринта във вторник от партията на Яне Янев изпратиха съобщение до медиите: „Политическият съвет и народните представители от РЗС остро възразяват срещу безпрецедентната злоупотреба със служебно положение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е разпоредил полицейска акция срещу български журналисти“.

Журналистическият екип е бил в село Шума в понеделник по обяд, а само няколко часа по-късно светкавично е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В сградата на областната дирекция на МВР повече от 2 часа журналистът Добромир Добрев е бил подложен на кръстосан разпит, чиято основна цел е била да се разбере кой го е изпратил в село Шума, дали целта на командировката е била да разследва имотите на Цветанов и прочие, информират от пресцентъра на РЗС. 

Партия РЗС разполагала с информация, че министърът на вътрешните работи следи незаконно чрез СРС-та и автомобили за проследяване политици и разследващи журналисти. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати