25 Април 2024 г. Четвъртък

Алексей и Борисов? Еднакъв "background"

2010-10-25 09:49:57

Един от най-ярките образи на прехода - литераторът Едвин Сугарев направи обширен коментар на последните събития в политическия ефир на страната.

Сугарев говори за скандалите около Цветан Цветанов и вдигналия се шум около Алексей Петров.

"Човекът с най-висок рейтинг в цялата страна е принуден да се оправдава за имотното си състояние, но проблемът не е тук - проблемът е, че той не се оправдава пред друг, а пред човека, сочен за лице на българската мафия", каза пред бТВ литераторът, визирайки събитията от последните дни с изнесените факти около имотното състояние на вицепремиера и вътрешен министър.

Нищо не се е случило със случаите, засягащи Николай Филчев и Алексей Петров, заради чадъра, който беше разпънат от една страна от Филчев, а от друга страна от президента на България, който тогава възнагради Филчев с посланически пост в Казахстан.

Очевидно пипалата на "Октопода" в съдебната система са добре действащи и мисля, че Цветан Цветанов в случая е прав, заяви още Сугарев.

"Много хора имат интерес да не се разплете "Октоподът". Отличен пример е правителството на Борисов, в което двама човека носят цялата тежест – двамата вицепремиери. Ако тези две карти бъдат извадени целият замък ще се срути", заяви Едвин Сугарев.

Той е на мнение, че има политически интерес извън целта на Алексей Петров просто да оцелее. За пример той даде интереси свързани с Българската социалистическа партия. Според него, БСП се надява да разклати така управлението, че при липса на реална политическа алтернатива на ГЕРБ, хората да изберат пак тях.

Ситуацията в България е абсолютно парадоксална, допълни Сугарев.

Защо никой не пита Алексей Петров как от офицер в НСС стана мултимилионер. Това е станало със силов рекет, с проституция..., заяви още Едвин Сугарев.

На въпроса защо от лоялен гражданин Алексей Петров стана глава на "Октопод" Едвин Сугарев заяви, че Бойко Борисов следва моментния си политически интерес и не се интересува от друго. Той обаче дълбоко се съмнява, че Борисов може да използва структурата на Яне Янев да си подпомогне в кандидат-президентската кампания. Едва ли Алексей Петров е заинтересован Бойко Борисов да стане президент, освен ако не са се разбрали – не е невъзможно, все пак двамата имат еднакъв "background", заяви още Сугарев.


източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати