26 Април 2024 г. Петък

Сергей Станишев: Безкрайно неубедително, Цветанов

2010-10-24 22:30:18

Върви подписка в Народното събрание за създаването на парламентарна анкетна комисия относно имотното състояние на Цветанов, вече са събрани близо 70 подписа. Това каза пред БНР Сергей Станишев, председател на Парламентарната група на Коалиция за България. 

Министър Цветанов дължи много отговори, не на БСП. Отговорите са му безкрайно неубедителни, човек трябва да има ясен произход на своите средства и имоти, допълни Станишев. 

Има период, когато Цветанов е излязъл от заместник-кметска позиция и е бил лидер на политическа партия, и затова е необходима парламентарна комисия, каза Станишев. Когато се прави проверка на вицепремиер, институциите не могат да дадат обективна оценка, например директорът на НАП, който зави, че всичко е от тяхна гледна точка, посочи Станишев. 

Стана ясно, че Цветанов е придобил имоти и апартаменти в престижен квартал на ниска стойност, започна да обяснява близкото си приятелство с предприемача Бояджиев, тези неща трябва да се изясняват, за да е всичко ясно, каза още Станишев. 

Има и подписи на ДПС. Не мога да говоря от името на ДПС, но има техни подписи за създаването на независима парламентарна комисия. Обществото трябва да знае кой какви позиции има, уточни Станишев.

Не опира само до това, но стана ясно, че през 2006 година Столична община със заместник-кмет Цветанов е поискала гаранции от главата на Октопода – Алексей Петров, и е получила тези финансови гаранции, подчерта Станишев. Става ясно, че Алексей Петров е финансирал партията ГЕРБ. 

Нека да се изяснят нещата от независима анкетна комисия, заяви Станишев. Имаше цяла комисия "Анти-Станишев" за предишното правителство, какво толкова се страхуват ако нещата са ясни, попита Станишев. Това е абсурдно и опасно твърдение от български вицепремиер, това е обида към всички българи, които много изстрадаха, за да стане страната член на ЕС". 

Важното е, че със своето изявление вицепремиерът поставя в глупаво положение и председателя на ЕК и самата ЕК, която за една година и половина беше направила стотици проверки за напредъка в различни области и да се излезе с такова изявление, че не отговаряме на членството, каза Станишев. 

Ами един от най-големите проблеми беше работата на МВР, това беше червена зона. През 2003-2005 година е пикът на неразкритите поръчкови убийства – около 30 поръчкови и опити за убийства. 

Последиците означават, че всички, които винаги са били против България, крайната десница като правило, те винаги ще казват оттук нататък, когато става дума за членството на България в Шенген, за еврофондовете, те ще казват думите на Цветанов – българите ни излъгаха тогава, те не бяха готови, те ни лъжат и сега, категоричен бе Станишев. 

Премиерът да се разграничи от тези думи, защото мисля, че това е забелязано в Брюксел. Ще има конкретни последици, защото когато стане дума за нашия интерес, ще използват техните думи срещу България, посочи Станишев. 

Виждаме, че правителство не е в състояние да решава проблемите. Няма стратегическа визия за развитието на България, подчерта Сергей Станишев. Подписаха споразумението с лекарския съюз, за да няма стачка по време на вота на недоверие за здравеопазването, заяви той. 

Предупреждавахме лекарския съюза, че ги лъжат, и скъсаха споразумението, защото виждат, че не се изпълнява. Има маса други проблеми във всякакви области на страната, заяви Станишев. Всички социални приоритети са нереализирани, този бюджет няма как да бъде подкрепен от нас". 
 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати