25 Април 2024 г. Четвъртък

Полицаи: Не сме крепостни селяни!

2010-10-24 22:29:24

Натиск върху полицаите от цялата страна оказват от ръководствата на МВР по региони. Това твърдят синдикалните лидери на уноформените. Последният случай на натиск е от Пловдив.

В Пето Районно управление под тепетата от дълги години служи Борислав Мазнев, който е синдикален лидер на полицаите за цяла Южна България. След като се заговори за протестите и полицаите изразиха гласно, че не са доволни от условията на труд и заплащането, Борисалв Мазнев е получил заповед, с която го местят от Пловдив в Първомай. 

„Местят ме в по-отдалечено място, за да ме изолират от организационната дейност на протестите”, твърди пред Dnes.bg Борисалв Мазнев. 

По думите му натиск се оказва и върху негови колеги от други градове.

„Добре, че затвориха концлагерите, защото сигурно щяха да ме изпратят в тях”, заяви още синдикалният лидер. 

Борислав Мазнев ще обжалва заповедта за преместване в друго районно управление, защото смята, че няма правно основание, за да я получи. 

Според него в заповедта са допуснати и много пропуски. Мазнев обаче е задължен в понеделник да подпише заповедта, защото в противен случай подлежи на наказание за военно престъпление и носи наказателна отговорност, въпреки че се води държавен служител. 

„Комунизмът се завръща в България, полицаите ни третират като крепостни селяни и нас ни управляват едни феодали”, заяви още Борислав Мазнев. 

В неделния следобед Мазнев взе участие в предварителните полицейски протести в столицата. 

На протеста в градинката пред Министерството на вътрешните работи в София се събраха синдикалните лидери на полицаите и униформени предимно от Западна и Северна България. Те обясниха, че това е подготовка за големия протест през ноември.

Днес служителите на реда решиха да поискат участие на техни представители в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Те ще настояват пред ръководството на МВР за ясни гаранции за материалното и техническото състояние, както и отговор кога ще бъдат увеличени заплатите им.

Големият полицейски протест е насрочен за 7 ноември, когато се отбелязва празникът на българската полиция. За тогава се предвиждат общи протестни действия на униформените от България, Румъния и Сърбия, които ще се проведат на границата


източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати