20 Април 2024 г. Събота

Среднощен екшън в София. Гамени затварят улица и бият

2010-10-23 20:11:54
Трима души, нападнали и пребили двама мъже тази нощ, са арестувани в София, съобщиха от МВР.

Около 3.45 часа 56-годишният Б. К. подал сигнал в полицията, че е бит от непознати. 

Пострадалият разказал, че минути по-рано се прибирал от командировка, когато на ул.”Бяла Черква” преди близо до бул.”П. Ю. Тодоров”видял поставени заграждения и спрял колата си.

Видял трима непознати, единият от които му казал, че пътят е в ремонт. Мъжът ги попитал какво се ремонтира, но един от непознатите наближил колата му, отворил вратата и започнало да го удря. 

Б. К., който държал мобилния си телефон, го изпуснал и слязъл от колата, за да го вземе.

Нападателят продължил да го бие, но човекът все пак успял да влезе обратно в автомобила, а другият заудрял колата с металното заграждение. 

Не след дълго побойникът и компанията му побягнали към Южния парк, а битият столичанин съобщил в полицията за преживяното, като дал описание на нападателя – около 20-годишен,  средно висок, с червен панталон.

По-малко от два часа след този инцидент, към 5.10 часа, в IV районно е получен сигнал от тел.112 за извършен грабеж от трима неизвестни на ул.”Димитър Манов”. 

На място са изпратени полицаи, които разговаряли с потърпевшия А. А. (21г.). Той разказал, че десет минути по-рано, докато се прибирал пеша от дискотека, видял трима непознати. 

Единият го попитал колко е часа и докато отговарял, младежът видял, че се насочват към него. Побягнал, тримата го последвали, но все пак успял да отключи входната врата на блока си.

Там, обаче бил настигнат и отнесъл ударите им. Откраднали му сребърни синджир и пръстен, часовник, мобилен телефон, портфейл с 5 лв., дебитна карта, лични вещи и документи.

Младежът е закаран в болница, където обработили раната на главата му. А.А. също добре описал нападателите си, а външните белези на единия особено приличали на описаните от първия пострадал.

На мястото на побоя е извършен оглед, иззети са улики, а по случая е образувано досъдебно производство. Полицаите предприели издирване и скоро в района на на бул.”Арсеналски” и ул.”Богатица” са забелязани трима, които отговарят на описанието. 

Те са софиянците П. М. на 21г., Т. Т. (19 г.) и 20-годишният Б. В., който е известен на органите на реда за хулиганство. 

Тримата са задържани в IV РУП за 24 часа. Разказали са за двете случки от нощта. Част от ограбените вещи са намерени в районна на Южния парк, където нападателите ги изхвърлили.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати