29 Март 2024 г. Петък

Яне Янев: Не съм се занимавал с педерастки истории

2010-10-23 09:31:51
Народният представител Яне Янев категорично заяви, че е "100% хетеросексуален".

"Никога и по никакъв повод не съм се занимавал с каквито и да е било педерастки истории". Така председателят на партия РЗС отговори на публикувани днес обвинения за сексуален тормоз от негова страна върху бивш член на партията.

Мъж на 29 години обвини председателя на партия РЗС в "системен сексуален тормоз".

Светослав Стефанов е написал жалба до ГДБОП и до Народното събрание, в която се твърди, че докато е работил за РЗС, преседателят Янев системно го е подтиквал към сексуален контакт.

Тази жалбата е постъпила в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и в Комисията по етика и борба с корупцията.

Всъщност Янев беше свикал пресконференция, за да атакува за пореден път вътрешния министър Цветан Цветанов.

Сега, защото той 
ръководел групировка, в която освен него влизат Искра Фидосова и председателят на общинския съвет Андрей Иванов, всичките - членове на партия ГЕРБ.

Янев щял скоро да изнесе скандални данни и за Фидосова, и за Иванов.

Председателят на РЗС обвини вицепремиера Цветанов, че се е опитвал да прекара пари с неясен произход през фирми на "Лев Корпорация", които след това фирмата е трябвало да върне като дарение на ГЕРБ.

Посредникът по тези сделки бил някой си Асен Урманов, който в момента е в чужбина. Криел се там заради натиск върху него и семейството му да свидетелства срещу близкия до Яне Янев Алексей Петров.

"Асен Урманов е осъществявал и редица контакти между Цветан Цветанов и фирми дарители на ГЕРБ, редица фирми от „Лев Корпорация". Схемите, които Цветанов е внушавал на Урманов, че трябва да бъдат направени, Урманов е готов да огласи", заяви пред репортерите Янев.

Следващата седмица въпросният Урманов щял да се завърне в България, но само при положение, че ще има възможност да се срещне с главния прокурор Борис Велчев или друг висш магистрат от Върховна касационна прокуратура.

Всичките депутати от РЗС щяли да чакат на летището Асен Урманов, "за да не се случи нещо непредвидено с него", защото някакви хора, близки до управляващите оказвали натиск върху семейството му.

На 16 октомври, например, синът на Асен Урманов е бил пребит с чукове в дискотека в с. Златна Панега, обяви Яне Янев.
източник: vesti.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати