19 Април 2024 г. Петък

Алексей: Влизам в политиката. Категорично!

2010-10-23 08:59:17

Бившият съветник от ДАНС и основен подсъдим по делото "Октопод" Алексей Петров заяви в интервю за PRO.BG, че категорично влиза в политиката.

Петров видя като свой политически съюзник "Ред, законност и справедливост", но само ако партията на Яне Янев приеме екипна форма на работа.

Ден след като мярката за неотклонение на Алексей Петров бешепроменена в домашен арест, лидерът на РЗС Яне Янев го покани да оглави експертен съвет по национална сигурност към партията му. Днес Петров потвърди, че ще приеме предложението.

Бъдещият политик поиска промени в конституцията, но не подкрепи идеята на Янев за президентска република.

Бившият съветник на ДАНС защити и сочените като негови помагачи в "Октопода" Антон Петров и Марчело Джотолов. Тримата са с обвинение за организиране на престъпна група за рекет.

"Антон Петров е арестуван единствено заради мен. Той се е занимавал с опазването на автомобили, които са били застраховани в три застрахователни компании, забележете и е нормално да е осъществял контакти с хора, които в последствие може да са обвинявани за крадене на коли. Антон Петров автомобили не е крал и аз не зная да е организирал такова нещо", категоричен бе бившият съветник от ДАНС.

Що се отнася до Марчело Джотолов, Алексей Петров обясни, че той имал 80 сделки в делото, което видял, а прокурорът Костов твърдял, че Джотолов имал 80 престъпления. "Марчело Джотолов първо няма профил на насилник. Марчело Джотолов се занимава с откупуване на лоши кредити. И в третия случай много хора сега се възползват покрай това дело да не се издължават задълженията", каза още Петров.

Припомняме, че на 13 октомври от РЗС обявиха, че са предложили на Петров да оглави техен експертен съвет по Национална сигурност и нов конституционен ред. Алексей Петров още тогава помоли Янев и Семов да предадат думите му на медиите.

На 14-и октомври пък стана ясно, че Алексей иска в експертните екипи да се включат професионалисти от ГЕРБ, "Атака" и Синята коалиция, стига да са с дясно, консервативно мислене и да имат силен експертен капацитет.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати