29 Март 2024 г. Петък

Консултантът проговори: Правех кримианализи

2010-10-22 13:24:29

Хонорарите, които е спечелил министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, са дошли от договор за анализ на криминогенната обстановка в страната, стана ясно от думите на вицепремиера пред журналисти.

В момента НАП извършва проверка на имущественото и финансовото състояние на вицепремиера. Поводът за нея са изнесените данни от Яне Янев, че Цветан Цветанов е закупил в периода 2007-2008 г. два апартамента със средства с неизяснен произход. 

Вътрешният министър сам призна, че e получавал хонорари като консултант по различни дейности. Цветанов обаче не каза кой е поръчал консултантските услиги заради фирмена тайна.

“Анализът е бил е за криминогенната обстановка в страната за евентуални бъдещи чужди инвеститори. Всичко е свързано с това, което съм имал от явни източници, да го събера като информация, за да подготвя такъв анализ и доклад”, обяви Цветанов.

По отношение на договорите, свързани с консултации за хармонизирането на европейското и българско законодателство, Цветанов каза, че предметът им е бил какви са условията за чужди граждани, които идват в България, и каква е възможността да останат в страната.

Вътрешният министър беше категоричен, че няма неизяснени неща по отношение на произхода на парите му. Според него е нормално да има подобни атаки, тъй като той е и политическо лице.

“Има нещо, което се преекспонира в публичното пространство и то е съвсем разбираемо”, каза Цветанов.

Той бе категоричен, че не е необходимо да се оттегля временно от поста министър на вътрешните работи, за което настояваха депутати от БСП, ДПС и РЗС.

Цветанов коментира и днешното изказване на синия депутат Димо Гяуров, който направи паралел между консултантските договори на Доган и тези на вътрешния министър.

“Недейте да смятате, че действията, които МВР предприема, не остават незабелязани от нашите политически опоненти. Защото голяма част от това, което правим, е да премахнем това статукво, което наблюдаваме в последните 20 години”.

Що се отнася до протестът на служителите в МВР в неделя, Цветанов каза, че този път няма да е сред полицаите, защото не вижда причината за този протест.

"Това според мен не е нормален социален диалог", каза МВР шефът.

Той коментира, че от пролетта, когато се присъедини към полицаите, излезли да демонстрират недоволството си, до сега условията в МВР са се променили.

Прави се всичко възможно в бюджета на министерството за следващата годинада бъдат предвидени повече пари за натрупаните обезщетения при напускане, каза Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати