16 Април 2024 г. Вторник

Депутатите ще разискват полицейското насилие

2010-10-22 10:05:06

 

Депутатите ще проведат днес разисквания по питането относно зачестили прояви на полицейско насилие над български граждани. Питането е на народните представители Тунчер Кърджалиев и Четин Казак към заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Разискванията ще се проведат в рамките на времето за парламентарен контрол.

Веднага след това ще започнат въпросите към кабинета. Първи в парламентарния контрол ще отговаря министър-председателят Бойко Борисов. Към него са отправени питания относно: дефинираните национални цели с Протоколно решение на МС № 17/5.05.2010 г. за изпълнение на европейските цели в Стратегията "Европа 2020"; проблематиката на ромската общност; готовността на България за членство в ЕС.

Цветан Цветанов, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи, ще отговори на питане относно политиките, развивани от Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет.

Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните, ще отговори на въпроси относно: спирането на работа на екарисажите встраната и възможните последствия от това; продажба на земеделска земя от Държавния поземлен фонд.

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, ще отговори на въпрос относно процедура за възлагане на обществена поръчка.

Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще отговори на въпроси относно: сертификати за безопасност на вагоните на БДЖ; изпълнението на ОП "Транспорт"; железопътната катастрофа на гара Септември, на 18.10.2010 г.; турски радиостанции, с преобладаващо излъчване в Република България.

Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на въпроси относно: финансиране на строителството на Лот 2, 3 и 4 на Автомагистрала "Тракия"; търсенето на гаранционна отговорност от фирмата строител на отсечката Чирпан - Стара Загора на АМ "Тракия"; изграждане на тласкателен водопровод в гр. Ямбол.

Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, ще отговори на въпроси относно: възможностите за записване в магистърски програми по чл. 42, ал. 1, т. 2, "б" и "в" от Закона за висшето образование (ЗВО) на лица, които са без придобита образователно-квалификационна степен "бакалавър", и които са загубили студентски права; причините за сериозно орязване на бюджетите за 2011 г. на медицинските университети, академиите по изкуства, икономическите университети и други, общо 15, висши училища в Република България.

Маргарита Попова, министър на правосъдието, ще отговори на въпроси относно: прилагане на Закона за търговския регистър и работата и дейността на Агенцията по вписванията; неизплатени средства за служебна защита за 2010 г.; съдържанието на Заповед ЛС-03-856/06.10.2009 г.; извършена проверка на изпълнително дело № 20088380402999.

 

 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати