24 Април 2024 г. Сряда

Командира скастри политиките на ГЕРБ

2010-10-22 09:43:09

"ГЕРБ вече няма право да се изживява като морален стожер в обществото, ако не излезе чист от тази история - с имотите на Цветан Цветанов", обяви лидерът на ДСБ и бивш премиер Иван Костов.

Той определи като смущаващи обясненията на МВР шефа, че парите му са получени от консултации по европейско законодателство.

Според него това обяснение прилича на това на лидера на ДПС Ахмед Доган.

"Вие виждате, че хората определят тази тема - за имотите на Цветанов, като основна за последните седмици", коментира Командира пред Нова телевизия.

"Очакваме решението на правителството по две ключови теми - едната, от които е пенсионната. Криза в правителството няма, но има много неудачни, много лоши решения", подчерта лидерът на ДСБ.

Според него това, което правителството се кани да направи с пенсионните фондове, ще го сблъска с Конституцията и няма как да стане.

Той смята, че национализацията на пенсионните фондове в България няма как да се осъществи с такава Конституция.

"Къде са самоосигуряващите се лица, хората от селата, с малкия бизнес – тях никой не ги показва, а точно върху тях се изсипва всичко", възмути се Костов.

"Най-лошото, което може да се случи сега на страната е да се дестабилизира политически. Но политиката на Синята коалиция не е да правим това", заяви тъмносиният лидер.

"Няма как да се откажем от възгледите си, ние сме коректив и гарант", категоричен бе съпредседателят на Синята коалиция.


източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати