25 Април 2024 г. Четвъртък

Президентът да не се прави, че сега влиза в политиката!

2010-10-21 10:26:04

"Не съм получавал пари и няма какво да връщаме. Факт е, че ние направихме проверката и в момента вървят процедури и ще стигнем докрай, а кой какви пари е давал или е мислел, че дава – това изобщо не ме интересува".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред БНТ в отговор на въпроса дали Павлин Паришев е спонсор на ГЕРБ.

Свиленградският бизнесмен нашумя покрай нареченото като "министерство на веселието" и незаконното митничарско селце Ставри Димитрово на язовир "Ивайловград".

А и самият Паришев се сдоби с прякора "министър на веселието".

"Не ги познавам тези хора, съмнявам се, но не мога да бъда категоричен. Категоричен съм, че аз и ГЕРБ не сме спонсорирани, но дали на местно ниво някой се е подвел не знам", коментира Борисов.

"Нямам съмнения за имотите на Цветанов и няма неизяснени въпроси", категоричен бе премиерът.

Той коментира още призивите на президента за по-радикални реформи. Според Борисов те не са коректни, защото правителството прави именно това в пенсионната система и здравеопазването, където нещата са отлагани от тройната коалиция.

"Когато е трябвало частните пенсионни фондове да започнат да си плащат пенсиите, те са го отлагали, а сега Първанов казва да правим радикални реформи – ето, правим ги", отговори му премиерът.

"Колебливото правителство на президента Първанов, чийто автор на тройната коалиция е, и вместо да започнат да се изплащат през 2006 г. пенсиите на категорийните работни през миналите години, те заявяваха, че не са готови и не могат. Затова той да не се прави, че сега влиза в политиката", добави Бойко Борисов.

Премиерът декларира за пореден път, че парите за здраве ще отиват за здраве.

"Парите за здраве отиват за здраве, те са три милиарда и пет милиона лева. Това са огромни пари, ясно и точно е определено къде отиват.  Радикални действия в здравната реформа се правят в момента от министър Константинов", похвали го премиерът.

Борисов коментира по повод скъсаното от председателя на БЛС споразумение, че когато подписваш с някого споразумение, е редно да го скъсаш пред него и да му кажеш какво не е изпълнено.

На въпрос защо бе въведен данък "лукс", премиерът отговори, че това е необходимо, защото е възмутен от сградите, които съществуват.

"Всички знаем, че има злоупотреби, но никой не е предполагал, че те са чак толкова големи", каза още Бойко Борисов.

Без да свързва конкретно думите си със заявеното вчера от "Атака""">"Ние поехме с правителство на малцинство да изведем страната от кризата". Не предупреждавам никой, всяка партия има право да провежда своя политика, но ако те искат да вкараме България в криза при безпрецедентната подкрепа от Европа и на прага на "Шенген", да правят политическа криза". 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати