27 Април 2024 г. Събота

Фаворитите взеха своето в Шампионската лига

2010-10-21 00:38:44
Едни от основните фаворити за трофея в Шампионската лига "Интер", "Барселона" и "Манчестър юнайтед" постигнаха домакински победи в третия кръг на груповата фаза на турнира, които ги приближиха към елиминационната фаза.

Най-интересно беше в мача на "нерадзурите", които победиха "Тотнъм" с 4:3. Макар след известни проблеми, "Барселона" се справи с ФК "Копенхаген" с 2:0, а "Юнайтед" не се хаби много и надделя само с 1:0 над "Бурсаспор".

На "Олд Трафорд" един срещу друг трябваше да се изправят бившите национали Димитър Бербатов и Димитър Иванков. Сблъсъкът между двамата обаче не се състоя, тъй като нападателят на "червените дяволи" получи почивка от сър Алекс Фъргюсън. Вратарят игра цял мач, но не успя да опази вратата си без гол.

Двубоят в Манчестър започна с надмощие на домакините, които рано стигнаха до преднина. Още в 7-ата минута Луиш Нани преодоля Иванков с изстрел от около 20 метра и този резултат се запази до края.

През цялата среща "Бурсаспор" не успя да стигне до чисто положение пред Едвин ван дер Сар. Домакините също не се напрягаха особено и не затрудняваха често Иванков.

Българският вратар се справи с малкото опасности пред себе си до края на мача. Те бяха създадени от Патрис Евра, Луиш Нани и влезлият като смяна Хавиер Ернандес, но до промяна в резултата не се стигна. Като цяло мачът не предложи особени емоции и победата за домакините беше повече от очаквана.

Доста по-интересно беше обаче на "Сан Сиро". Носителят на трофея "Интер" изнерви максимално привържениците си в края на мача с "Тотнъм". "Нерадзурите" водеха с 4:0 до почивката и бяха с човек повече, но въпреки това позволиха на съперника си да доведе резултата до само един гол разлика, макар и две от попаденията да паднаха в последните минути.

Началото на мача не предвещаваше подобен развой. Още във 2-ата минута капитанът на италианците Хавиер Санети откри резултата с първия си гол в Шампионската лига от над 11 години. Той се разписа след пас на Ето'о и неориентирана намеса на Уилиям Галас.

В 10-ата минута мачът изглеждаше на практика решен. Домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Еурелио Гомеш срещу Ето'о, за което вратарят беше изгонен. Камерунецът беше точен от бялата точка и удвои преднината на отбора си.

Само три минути по-късно положението за "Тотнъм" изглеждаше вече трагично. Деян Станкович отбеляза третото попадение за "Интер" с мощен удар от границите на наказателното поле.

Домакините изпуснаха още няколко ситуации, но стигнаха и до четвърти гол в 35-ата минута. Автор беше Самуел Ето'о и по всичко изглеждаше, че "Тотнъм" ще си тръгне разгромен от Милано.

През втората част обаче Гарет Бейл отбеляза хеттрик, с който поне малко намали горчивия вкус от събитията през първата част. Първото попадение на уелския национал падна в 52-ата минута. Тогава той проби по левия фланг и с точен удар в десния ъгъл на Жулио Сезар намали за 1:4.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати