29 Март 2024 г. Петък

Агентът на Федерер и Надал призна за залози на мачове на свои клиенти

2010-10-20 14:08:17
Изпълнителният директор на една от най-големите маркетингови агенции в спорта IMG призна, че през 2007 г. е залагал на финала на тенис турнир "Ролан Гарос" между Роджър Федерер и Рафаел Надал. Двамата най-изявени тенисисти са клиенти на компанията, управлявана от Тиодор Форстман.

Компанията Agate Printing съди IMG и в частност Форстман по редица обвинения, повечето неспортни. Но покрай целия конфликт оттам извадиха твърденията, Форстман залага на спортни срещи. Според тях той е използвал вътрешна информация и е заложил на финала, спечелен тогава от Надал.

Един от вицепрезидентите на IMG коментира за fanhouse.com, че наистина Форстман е залагал на този двубой, но не срещу, а за Федерер. В резултат на неправилния залог загубата му е била 40 хиляди долара.

"Вие написахте, че Форстман е заложил срещу Роджър Федерер. Не е вярно. Той заложи на Федерер да победи Рафаел Надал. Загуби 40 хиляди долара", коментира неназованият вицепрезидент.

Форстман отрече да е залагал милиони, според него реалните суми са хиляди, и че не е използвал парите на компанията. "Адвокатите ми казаха, че съм спечелил повече от 80 милиона долара през последните осем години. За актуалното ми състояние можете да проверите на Forbes 400. Нали не си представяте, че ще заложа няколко долара", коментира той.

Основният въпрос в казуса е дали Форстман ползва вътрешна информация от свои клиенти. От Agate твърдят, че Форстман е разговарял с Федерер същия ден и че е имал вътрешна информация за мача. Форстман по-скоро се присмива на обвинението, защото в крайна сметка е загубил от залога.

Федерер и Надал след края на въпросния финал на "Ролан Гарос" през 2008 г., когато испанецът спечели, а Форстман загуби 40 хиляди долара

[Reuter]


"Можех да се обадя на Роджър преди въпросния мач през 2007 г. Но той е мое момче и единственото, което мога да му кажа е да му пожелая успех. Това вътрешна информация ли е? Сега по някакъв начин излиза, че съм уредил изхода на мача", коментира Форстман за The Daily Beast.

Форстман също заложил 5000 долара на Вижай Сингх (негов клиент и приятел) на турнира "Мастърс", което означава, че е заложил срещу друг свой клиент - Тайгър Уудс. "Тези хора изкарват нещата така, че все едно съм заложил против Тайгър. Вижай ми е приятел от толкова години, че реших да заложа 5000 долара, че ще спечели турнира. Коефициентът беше 15.00 или 20.00 и щях да изглеждам като гений, ако той беше спечелил", твърди изпълнителният директор на IMG.

Коментаторът на fanhouse.com Грег Коуч твърди, че независимо от изхода на мачовете или голф турнирите, действията на Фортсман са нарушение на правилата на тениса. "Форстман, който управлява компания, която притежава няколко професионални турнира, не би трябвало въобще да залага на тенис. Това е голям скандал за тениса, но не само за него. Той излиза от рамките на тениса, това е голям скандал за спорта като цяло", коментира той.

IMG притежава няколко турнира и управлява кариерата на играчи като Федерер, Надал, Мария Шарапова, Винъс Уилямс. Компанията е съсобственик в The Tennis Channel, притежава и известната академия на Ник Болетиери.

Миналата седмица Федерер отрече обвиненията, че е предавал вътрешния информация и нарече твърденията за участие в схема за нерегламентирани залози "разочароващо". "Никога не бих направил подобно нещо. Феновете и хората, които ме познават, го знаят много добре", каза той.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати