20 Април 2024 г. Събота

Роналдо с гол и асистенция за победата на "Реал" над "Милан"

2010-10-20 00:08:02

Кристиано Роналдо вкара първия гол и подаде за втория при победата на "Реал"Милан" в дербито на шампионите в Шампионската лига.

Португалският нападател откри резултата в 13-ата минута от свободен удар, а минута по-късно асистира на Месут Йозил за второто попадение.

Двата ранни гола вдъхновиха домакините и те направиха много силен мач срещу основния си съперник в група G, в която "Реал" вече има девет точки. "Милан" и "Аякс" са с пет по-малко.

Футболистите на Жозе Моуриньо започнаха силно от самото начало и притиснаха гостите в тяхната половина. В 13-ата минута "Реал" получи правото да изпълни свободен удар за нарушение срещу Чаби Алонсо. Роналдо стреля силно в стената, която се разкъса и не даде шанс за реакция на вратаря Марко Амелия.

В следващата минута Роналдо центрира отляво, топката попадна в Йозил, който стреля, а топката се отклони в Даниеле Бонера и влезе във вратата за втори път.

"Милан" създаде първата си възможност към края на първото полувреме, когато се наложи на Икер Касияс да се намесва след удар на Андреа Пирло. Повечето положения бяха пред вратата на Амелия, като Анхел ди Мария и Гонсало Игуаин пропуснаха да увеличат аванса.

През второ полувреме се игра предимно в половината на "Милан", като домакините контролираха мача. Едва в заключителните минути след влизането в игра на Робиньо и Филипо Индзаги имаше леко напрежение пред Касияс.

"Арсенал"Шахтьор". Петима различни футболисти вкараха за третата поредна победа на "артилеристите" в група H, с което взеха аванс за първото място пред украинците.

Александър Сонг откри головата серия в 19-ата минута, след което във вратата на "Шахтьор" се разписаха Самир Насри, Сеск Фабрегас, Джак Уилшър и Маруан Шамак. Всичките попадения за домакините паднаха до 69-ата минута, а едва след това бившият нападател на лондончани Едуардо се разписа за гостите.

"Арсенал" е най-резултатният отбор в лигата до момента с 14 отбелязани гола в рамките на само три двубоя.

Финалистът от миналия сезон "Байерн"Базел", "Рома" и ЧФР и може първи да си подсигури класирането за втората фаза. 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати