Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 25
Начало arrow Политика arrow Яне: Цветанов е жалък и примитивен!

Яне: Цветанов е жалък и примитивен!

  Print E-mail
2010-10-19 11:13:02
източник: dnes.bg

Лидерът на РЗС Яне Янев съди министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за обида и клевета.

Той е обиден заради изказване на вицепремиера, който определи лидера на РЗС като "политически рекетьор и измамник".

"И за двете думи съм завел дело и аз съм убеден, че имаме правосъдие и имаме почтени магистрати за разлика от Цветанов", обясни лидерът на РЗС пред bTV, като се оплака, че не е канен в телевизията от 11 месеца и сега се възползва от правото си на отговор.

Лидерът на РЗС обясни, че в интервюто на Цветанов е чул "куп лъжи, които нямат нищо общо с истината".

Той припомни казаното от министъра, че не е дал нито лев кеш за имотите си, за които РЗС обяви, че са купени с незаконни средства, и представи два нотариални акта, в които е записано, че при сключването на договорите е платено в брой.

На въпрос откъде има Документите са публични и всеки може да ги види, трябва просто малко повече усилие".

"Цветанов е предал на мен, в качеството ми на председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, декларация, в която казва, че няма свързани с него лица по разпоредбите на закона. В същото време той призна, че Тодор Бояджиев e кум на негови роднини. Същият този Бояджиев има спечелени 17 обществени поръчки в Столичната голяма община за повече от 8 млн. лв. в последните 3 години", каза още Янев.

"Ако смятате, че Алексей Петров е назидал у тях рафтове с папки и ги вади на час по лъжичка, много се заблуждавате", заяви Яне Янев в отговор на въпрос дали бившата барета го "снабдява" с информация.

Той допълни, че при срещата си днес с шефа на НАП Красимир Стефанов ще му предостави всички документи, и обеща нови разкрития за Цветан Цветанов.

"Никога и по никакъв повод не съм бил говорител на Алексей Петров и няма да бъда. Може Алексей Петров да бъде мой говорител, но не и аз. Това няма да се случи. Аз в българската политика съм тръгнал от студентстките си години", категоричен бе още Янев.

Той продължи с гневните нападки към вътрешния министър.

"Цветан Цветанов е изключително жалка и примитивна личност. Не бих могъл да се усъмня, че може да ви подава въпроси, защото той не може и едно изречение да формулира.

Ако направите анализ, ще видите, че изреченията му са безглаголни, той тръгва с първо лице единствено число и свършва с първо лице множествено число", заключи лидерът на РЗС.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?