29 Март 2024 г. Петък

Изсмукването на кръвта върши чудеса

2010-10-19 09:50:06
Нестандартна терапия за прочистване на кръвта вече се прилага във Великобритания. Т.нар. UVB-терапия представлява изсмукване, облъчване на кръвта с ултравиолетова светлина и връщането й в тялото.

Идеята кръвта ви да бъде източена от тялото, третирана с ултравиолетова светлина и след това да бъде напомпана обратно звучи като филм на ужасите за Хелоуин.

Твърди се обаче, че изчистването й по този начин е много полезно за организма като цяло и за кожата в частност, пише „Дейли мейл”.

При UVB-терапията се взима малко количество кръв (50 мл) от тялото и посредством тръба се свързва с машина, където кръвта се излага на UV-светлина,а след това се връща обратно в тялото.

Всичко това звучи доста странно, но 15-минутната терапия е широко използвана в Германия и Русия. Сега тя се предлага и във Великобритания.

Много специалисти твърдят, че процедурата засилва имунната система и ускорява метаболизма, намалява симптомите на диабет, алергии и подобрява състоянието на кожата.

Теорията е, че когато в кръвта няма достатъчно кислород, тогава на кръвните телца им липсва енергия и това води до забавена циркулация. Това пък прави организма по-податлив на болести.

Не всички експерти във Великобритания обаче са убедени в ефикасността на UVB-терапията. „Няма доказателства как точно облъчването на кръвта и обратното й връщане има терапевтичен ефект”, казва доктор Ражендра Шарма от диагностичната клиника в Лондон.

Той предупреждава, че липсват достатъчно изследвания за безопасността  на терапията и би било глупаво да прибегнем до нея без консултацията с личен лекар.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати