25 Април 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ в ОбС - София се обгражда с кадри на ДПС

2010-10-18 11:56:48

Шефът на столичния общински съвет Андрей Иванов от ГЕРБ назначи човек на ДПС за началник на кабинета си.

Никола Касабов, който отскоро заема длъжността директор на Секретариата на СОС, бе в общинската листа на ДПС за местните избори през 2007 г., въпреки минималните шансове на движението за пробив в София, съобщава вестник "Сега". 

Постът е ключов, тъй като през него минават всички преписки на СОС. 

63-годишният бивш служител на МВР е бил предпочетен след конкурс измежду трима кандидати, увериха от общината. Андрей Иванов го познавал от системата на МВР и не бил наясно с политическото му минало като кандидат-общинар от ДПС, коментираха от кабинета му. 

Преди да се захване с политика, Никола Касабов бе началник на дирекция "Материално-техническо осигуряване и социално обслужване" в МВР по времето на кабинета "Сакскобургготски".

Тогава главен секретар на ведомството бе днешният премиер Бойко Борисов. С идването на власт на тройната коалиция е отстранен от поста.

Изборът на Касабов е интересен с оглед на предстоящите местни избори, тъй като Андрей Иванов се спряга за най-вероятния кандидат на ГЕРБ за кметското място в София догодина. 

Това не е единственият кадрови жест на ГЕРБ към ДПС. Топла връзка с движението е и оперативният директор на летище София Николай Кабакчиев, който остана на поста и след смяната на ръководството. 

Неговата съпруга Ружиета Кабакчиева бе кандидатът на ДПС за районен кмет на Банкя на местния вот през 2007 г. Юристката бе и в общинската листа на движението за София. 

След идването на ГЕРБ на власт Кабакчиева печели с отявлена преднина конкурса на Агенцията по вписванията за шеф на дирекция "Административно-правно обслужване, човешки ресурси и връзки с обществеността", посочва още вестникът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати