25 Април 2024 г. Четвъртък

Кралският монетен двор се стяга за сватбата на принц Уилям

2010-10-17 17:56:31

Кралският монетен двор - The Royal Mint се готви да отбележи сватбата на принц Уилям (син на принц Чарлз и Даяна) и Кейт Мидълтън, което разпали слуховете за предстоящо съобщение за събитието.

Лондонският "Мейл он Съндей" е научил, че вече е готов модел на специалната монета, която да бъде пусната по повод сватбата на втория престолонаследник на британския трон (първият е принц Чарлз).

Проектът е толкова секретен, че служителите на монетния двор в уелското градче Хлантрисант са получили нареждане да не говорят за монетата, но вътрешни хора потвърждават, че първоначалният дизайн е вече готов.

Лондонското неделно издание е разговаряло с представители на Royal Mint през миналата седмица и те не са отрекли информацията, че се води подготовка. Както повечето бизнеси, ние трябва да правим планове за бъдещето, казва човек от монетния двор.

Представители на кралския двор обаче казват, че не знаят за това, което прави Royal Mint, който е собственост на правителството и се управлява от министерството на финансите.

В случай на брак в кралското семейство, принц Уилям трябва най-напред да поиска разрешението на кралица Елизабет Втора. След това нейният секретар ще информира правителството и ще бъде направено официално съобщение.

Не знаем за това, което прави монетният двор. Изглежда, те планират предварително за това, което може да стане в бъдеще. Подобна монета трябва да бъде утвърдена от Бъкингамския дворец, казва съветникът на кралското семейство.

Монетата, която ще бъде пусната в продажба, когато Уилям и Кейт обявят годежа си, ще бъде направена от сребро и от злато.

kafene.net 

източник: kafene.net

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати