23 Април 2024 г. Вторник

М. Димитров: Не изключвам предсрочни избори

2010-10-17 17:50:11

"Не изключвам предсрочни избори и ние се готвим за избори", каза съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров пред БНР.

"Хората вече разпознават в Синята коалиция сила вдясно. Ние ще работим и за разширяване на партиите в коалицията", посочи Димитров.

"Никой не знае какво ще стане до последно. Това, което най-много ни притеснява е, че ще увеличават осигурителната тежест, това е много лош сигнал за България", категоричен бе Димитров.

"Говоря специално за пенсионните осигуровки, надявам се в Народното събрание да убедим повече колеги, че такива неща не трябва да се правят", допълни лидерът на СДС.

"Това е много обезпокоително, самите бюджети на НЗОК и НОИ още не са внесени в НС, има само републикански бюджет внесен там, което е против правилата. Това го казахме на министър Дянков, с което искаме трите бюджета да се гледат както е по закон заедно", категоричен бе Димитров.

"Имаме много сериозни възражения към бюджета, не мога да си представя да го приемем в този му вид", заяви още Димитров.

"Във вида, в който са предложени на първо четене специализираните съдилища нарушават правата на гражданите. Като цяло се спират реформите, това много ни притеснява. Дори и в бюджета не се говори, думата реформа я има само на едно-две места", каза съпредседателят на Синята коалиция.

"Искаме конкретно предложение на правителството - да дойде премиерът с две странички в НС с ясни идеи, да предложи на НС кратка концепция за реформи, да се направи дебат. Аз го съветвам преди да се приеме бюджета, това да стане следващия месец", добави Димитров.

"Прогнозирам 2011 година, че ще е много трудна, поне от бюджетна гледна точка", каза още Димитров.

"В България има нова дясна алтернатива и това е Синята коалиция. Ще се види и в пленарна зала и на други места. Факт, че в няколко села отиваме на балотаж след частнични избори показва добра кондиция", каза още Мартин Димитров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати