26 Април 2024 г. Петък

Левски разкъса Пирин след почивката, Дембеле с нов хеттрик

2010-10-17 11:34:10

 

Левски отново е едноличен лидер в класирането, след като разби Пирин с 4:1 у дома. Гостите от Благоевград затрудниха изключително много "сините" през първата част, но се предодоха след почивката. С хеттрик за столичани блесна Гара Дембеле. Французинът наниза три гол и срещу Локо (Сф) и Миньор.

"Орлетата" шокираха Левски още в 4-ата минута.  Пас на Станислав Костов през центъра разсече отбраната на домакините, Борис Кондев изскочи сам срещу Митрев и не сбърка - 1:0.

След този гол играчите на Ясен Петров взеха инициативата и натикаха Пирин в собственото му поле. Гара Дембеле удари гредата в 19-ата минута, а малко по-късно  Сержиньо Грийн излезе очи в очи с Макенджиев, но топката му бе избита от притичал защитник.

Левски все пак стигна до изравняването в 33-ата. Жоазиньо проби добре отляво, влезе към наказателното поле и подаде къс пас на Дембеле. Французинът не се подвоуми и с добре насочен шут от границата на пеналта матира Макенджиев.

След почивката играчите на Ясен Петров излязоха преобразени и буквално смачкаха съперника си. След няколко пропуснати шанса, в 51-ата Гара Дембеле се разписа за втори път в мача. Защитата на Пирин сбърка, след като подцени едно безобидно изчистване с глава на Иванов в средата на терена, топката попадна у французина, който сам срещу Макенджиев не сбърка - 2:1.

Само 5 минути по-късно резултатът бе вече 3:1. Жоазиньо центрира, защитник на Пирин изби, но право в краката на Огнянов. Халфът залъга противник и спокойно търкулна кълбото покрай вратаря на гостите за 3:1.

Крайният резултат бе оформен четвърт час преди края, като и този път защитата на гостите се изложи тотално. Молдованов реши да се надиграва с Гаджев в близост до вратата и в крайна сметка загуби топката. Халфът на Левски пък спокойно я търкулна към оставения непокрит на метър пред вратата Дембеле, след което последва най-логичното - гол.

Така след 10-ия кръг, Левски вече е с 25 точки, на три пред Литекс, и на шест пред Локо (Сф) и Черноморец. "Акулите" и "железничарите" обаче са с мач по-малко.

 

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати