Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Окт 24
Начало arrow Политика arrow Окончателно решение за осигуровките?

Окончателно решение за осигуровките?

  Print E-mail
2010-10-17 11:12:37
източник: dnes.bg

Извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще се проведе днес по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Заседанието ще започне в 16.00 часа в Министерски съвет. На него ще се обсъди бюджетът за Държавното обществено осигуряване за следващата години и промените в Кодекса за социално осигуряване и пенсионната реформа за 20-годишен период.

На последното заседание в петък синдикатите отказаха да участват в преговорите, като настояваха за присъствието на министър-председателя. На среща с Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и социалния министър Тотю Младенов синдикатите се договориха за ново заседание на НСТС днес.

Очаква се днес окончателно да бъде постигнато решение за Кодекса за социално осигуряване и Държавното обществено осигуряване. Целта е в сряда тези решения да бъдат обсъдени на заседание на Министерски съвет, а след това и в Народното събрание.

„Смятам, че почти на 95% има консесус и с работодатели и със синдикати. Премиерът иска в неделя всичко да бъде наред”, каза социалният министър Тотю Младенов.

„Много от нашите искания, балансирани с исканията и на работодателите, ще намерят място в общия пакет, който най-вероятно в неделя ще бъде възприет – надяваме се във формата на едно национално споразумение с подписа на министър-председателя, синдикатите и работодателите”, коментира изпълняващият длъжността президент на КНСБ Пламен Димитров. По думите на Димитров, участието на премиера трябва да гарантира, че договореното ще бъде изпълнявано.

С 1,8% да се вдигне осигурителната тежест от началото на следващата година, е решил Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) в петък, каза пред журналисти изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

Работодателските организации настояват осигурителните вноски между работодатели и работници да се поделя 50 на 50, но в момента съотношението по Фонд „Пенсии”

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?