18 Април 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ в контраатака: РЗС са зависими от багери, комбайни и редосеялки!

2010-10-15 14:22:11

По-малко от час преди политическият съвет на РЗС да даде специална пресконференция, на която ще бъдат предоставени документи, уличаващи в корупция знаков министър от кабинета "Борисов", ГЕРБ премина в контраатака.

РЗС са зависими от багери, комбайни и редосеялки, заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на партията Красимир Велчев.

Той пожела да изясни един инцидент от миналия петък в Народното събрание заради появили се интерпретации в медиите. На този ден, след вота на недоверие, минавайки през Клуба на народния представител Велчев видял, седнали на маса депутатите от РЗС с техния лидер Янев.

От тази маса станал народният представител Емил Василев и с дясната ръка се опитал да го удари по лицето, но заради бързата реакция на Велчев, го закачил само леко по бузата.

"Това стана на 2-3 метра от тяхната маса, отидох и казах – колеги, какво става, къде се намирате, това не е кръчма", разказа Велчев.

Говорим за авторитета на най-висшата институция в страната, ако моята реакция беше друга какви щяха да бъдат дебатите тук и кой печели от такава ситуация, попита Велчев. 

Според Велчев депутатите на РЗС са независими от собствената си партия и от собствената си съвест. Може би, е по-важен въпросът от какво са зависими – може би от досиета относно техния житейски и политически морал, може би са зависими от страх от селскостопанска техника – говоря за багери, комбайни и други редосеялки. Може би са зависими от някоя партия - затова подскачат отляво, каза Красимир Велчев.

По-рано днес пък вътрешният министър Цветан Цветанов нападна язвително лидерът на РЗС Яне Янев.

Това е златният шанс на лидера на Янев да бъде политически адвокат на човек от организираната престъпност, заяви министърът. Коментарът бе по повод на думите на Янев, че "вътрешният министър е глава на организираната престъпност".

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати