20 Април 2024 г. Събота

Кулинарно-политически скандал: Червей в салатата на прием в Кремъл?

2010-10-14 17:10:39
Твърдения, че на банкета, даден в Кремъл в чест на германския президент Кристиан Вулф, в една от сервираните салати имало червей, предизвикаха оживени коментари и опровержения, предаде АСН. 
     
Шумът се вдигна, след като губернаторът на Тверска област Дмитрий Зеленин решил да сподели чрез интернет, че на банкета намерил в чинията си червей - написал за това в Туитър и приложил за доказателство снимка, съобщиха руски медии, цитирани от световните агенции. 
"Такива неща стават и в Александровската  зала. Заедно с говеждото сервират салата с живи дъждовни червеи", оплакал се Зеленин в социалната мрежа. 
     
Това предизвика гневната реакция на помощника на руския президент Сергей Приходко, който дори предложи Зеленин да бъде уволнен за "слабоумие". Приходко нарече съобщението в медиите за случилото се "безотговорно и глупаво", допълни, че би препоръчал да се въведе формулировка "уволнение поради слабоумие" и посъветва всеки, който реши да кани губернатора на гости, да си помисли добре преди да го стори. 
    
Главният готвач на Кремъл Анатолий Галкин също възмутено отхвърли историята като "глупост" и каза, че всички ястия внимателно се проверяват. 
    
Самият губернатор бърза свали снимката и няколкото изречения към нея от Туитър. Негова говорителка по-късно заяви, че такова нещо може да се случи навсякъде - на вилата, у дома и дори в Кремъл. 
     
Източници от германската делегация обаче казаха за ДПА, че салата наистина не е била добре измита, предаде БТА.
     
Въпреки, че ситуацията бе наречена от властите абсурдна, административно-стопанският отдел на руското президентство ще провери цялата технологична верига за приготвяне на салати в кухнята, която обслужва приемите в Кремъл, предаде Интерфакс. 
    
Съобщението на губернатора развесели блогърите. Някои шеговито коментират, че салата е била толкова прясна, че дъждовните червеи не успели да се изпълзят от нея. Други предлагат на Приходко да уволни, ако иска губернатора, но не за "слабоумие", а за слабо зрение, защото бил омел цялата чиния преди да забележи червея. Трети смятат, че това, което се вижда на снимката, повече прилича не на червей, а тънко нарязано зеле или червено цвекло.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати