20 Април 2024 г. Събота

Алексей Петров влиза в политиката

2010-10-14 10:00:12

Алексей Петров влиза в политиката, стана ясно след изявленията на председателя и зам.-председателя на РЗС Яне Янев и Атанас Семов. "Алексей Петров сподели еднозначно готовността да се захване с активна политическа дейност, тъй като очевидно това се налага", каза Семов.

От РЗС са предложили на бившия агент на ДАНС да оглави техен експертен съвет по Национална сигурност инов конституционен ред.

"Имало е хора, които са признали пред Алексей Петров, че им е било поръчано да осъществят определен акт – посегателство срещу него, но той обеща да разкаже за това подробно на медиите", каза още Семов.

Бившият агент на ДАНС е припомнил и една мъдрост на Атанас Буров, че България винаги е управлявана от бивши или бъдещи затворници.

"Шокирани сме от част от информацията, с която разполага Петров и се убедихме, че той не е бил случаен фактор в държавата през тези 20 години", каза още Яне Янев.

"Разбира се, трудно е всичко това да се изговори наведнъж, понеже засяга управлението на държавата, допълни той. Първата информация, която Петров обоснова е, че истинските престъпници не са в затвора", продължи лидерът на РЗС.

Бившият агент на ДАНС се е убедил в това от прекия си достъп до тях. "Имената са много – не са от един свят", каза Янев в отговор на въпрос дали ще назове някои от тях.

Алексей Петров е изразил намерение да заеме по-активна позиция за стабилизиране на правовия ред в държавата, разказа Янев, защото се е убедил, че българските граждани не бива да са безучастни към случващото се по отношение на репресивния режим, който управлява страната.

Бившият агент на ДАНС е под "домашен арест", след като Софийски апелативен съд (САС) постанови по-леката мярка за него във вторник.

В петък преди обяд политическото ръководство на РЗС ще даде официална пресконференция, за да оповести интересна фактология спрямо ключови фигури в сегашната власт, съобщи Яне Янев.


източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати