23 Април 2024 г. Вторник

Какво говори цветът на косата ви за вас

2010-10-13 13:53:33
Сигурно за вас не е изненада, че както прическата, която избирате, така и цвета на косата отразяват нещо от вашата същност и изпращат определени послания към околните.

Както подредената права коса по-скоро подсказва, че притежателката й е организиран и делови тип, така небрежните къдрици носят съобщение за жизнерадостна личност, склонна може би към известен авантюризъм. Цветът на косата обаче може да промени в голяма степен посланието на прическата – разбира се, русите, червени, черни или кестеняви къдрици придават съвсем различни сигнали.
Нека да разберем в по-големи детайли посланието на цветовете на косата:

Червената коса
Червенокосите се възприемат като забавни, жени с мнение и привлекателни, като например Кейт Уинслет в Титаник. Думата, асоциирана с червеното, е страст.

От друга страна обаче, червенокосите може също така да бъдат възприети и като грозновати – с лунички, ситно-къдрава оранжева коса и бледи мигли.

Двата стереотипа за червенокосите са: или неустоимо красиви или непривлекателни.

Червената коса може да направи кожата ви да изглежда по-красива, твърдят специалисти, но трябва да внимавате с тънката линия между червеното и оранжевото и златното и месинговото.

Червеното е цветът, който най-трудно се “възприема” от косата. Ако сте решила да боядисате косата си червена, поискайте жив червен оттенък. Най-красивите сияещи червени коси имат тъмни и светли нюанси.

Черната коса
Дамите с черни коси се възприемат като екзотични, страстни, упорити и мистериозни.
Това, което ви е нужно към черната коса е страхотна кожа. Помислете за следната аналогия: В магазините, където се продават диаманти, бижутерът показва диаманта върху черно платно, което разкрива всички достойнства на камъка... или недостатъците му. Ако една жена боядиса косата си черна, това ще разкрие всяко несъвършенство на лицето й.
Тъй като черната коса може да изглежда суха, като намазана с вакса, задължително трябва да използвате продукти, които ще придадат блясък.
Имайте предвид, че черната коса върху лице с прозрачна бяла кожа създава ефекта “Снежанка” – това може да е привлекателно за едни, но твърде наивно като излъчване за други.

Кестенявата коса
Брюнетките се възприемат като отговорни, добри момичета.
Това, което е нужно, за да изглежда косата ви прекрасна, са различни отсенки в кичурите. Брюнетките може да изглеждат отегчителни, ако косата им е монохроматична. Не че кафявото е скучен цвят – скучно е ако е един и същ нюанс.

За да раздвижите косата, може да опитате и с по-нестандартна прическа. Може да пробвате и да си направите къдрици.

Според специалистите обаче, колкото повече нюанси има в косата ви, толкова по-естествено ще изглежда тя. Номерът е всеки от тези нюанси да си “говори” с естествения ви цвят, а не да е в дисхармония с него. 

Русата коса
Русите често се възприемат като секс-бомби. Тъй като цветът е труден за поддържане, жените, които полагат усилия за това, могат да бъдат възприети и като суетни и “скъпи”.

Стереотипът русокоската да бъде възприемана като търсеща развлечението флиртаджийка има своите предимства за търсещите партньор.

Първото нещо, от което се нуждае русата коса, е увереност от страна на притежателката й. Да си с руса коса е като да си на високи токчета и изисква специално отношение, твърдят специалисти. Те обясняват това с факта, че човешкото око се привлича от светлите нюанси, което означава, че ако сте руса, ще привличате повече внимание.

Светлите тонове, като медено-русо, просто могат да завъртят главите към вас. Опитайте дори още по-светло – платинено-русото, например, е истински магнит.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати