25 Април 2024 г. Четвъртък

Борисов реже глави заради тузарските имоти

2010-10-13 13:43:19

Началникът на свиленградската митница Стефан Марашев и на местната Дирекцията за национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев ще бъдат освободени от длъжност, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Двамата ще бъдат отстранени по искане на премиера Бойко Борисов.

Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие. 

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селище, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставре Димитрово. 

Точно на това място шефът на свиленградската митница Стефан Марашев има вила. Той успя да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той преди дни.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа.

 

След въздушната акция на НАП премиерът Бойко Борисов се закани, че всички палати на брега на язовир "Ивайловград" ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата.

Междувременно стана ясно, че ще бъде сформирана група между МОСВ и МРРБ за проверка за незаконни постройки на 50 големи язовира в страната, съобщи министър Росен Плевнелиев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати