28 Март 2024 г. Четвъртък

Сефер: Доган няма да излезе в пенсия, не се надявайте!

2010-10-13 10:11:06

„Доган няма да излезе в пенсия, всички, които чакат това, надеждите им ще са напразни и ако си правят сметки, си ги правят грешно“, заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Гюнай Сефер, чието имущество на стойност над 2 млн. лева беше запорирано от комисията „Кушлев“.

Относно изказване на бившия член на ДПС Осман Октай, че "ще убият не Доган, а Гюнай Сефер", депутатът коментира, че когато централният съвет го е изключил от движението, не е обявил пред медиите истината за него. 

„Господин Октай ми е сърдит, бяхме много близки с него. От даренията той открадна 400 000 долара от партийната каса, от които една част отиват в сметката на неговата съпруга. С останалата част от парите купи апартамент в Монако. Това е за господин Откай и когато спрях да му храня синовете, той започна да говори“, уточни Сефер. 

„Не ме е страх, какво да ме е страх. Господин Октай от 2001 година не е в ДПС, това му е проблемът, каза той. 15 години господин Октай е консумирал от ДПС. Аз казвам просто, че господин Октай злоупотребява с ДПС, с господин Доган, с всичко“, заяви Сефер. 

Той категорично отрече, че самоубийството на кмета на добруджанското село Межден Турхан Мюмюн има нещо общо с него. 

На 5 октомври 32-годишният кмет на селото се обеси в стопанска постройка в собствения си дом. Тогава личната драма се свърза с различни причини - от ужилване с пари за дърва за огрев, през хазарт, семейни проблеми до далавери с фирма на ДПС, свързана с депутата Гюнай Сефер. 

„Един селски кмет в такъв район от него нищо не зависи, той изпълнява функцията, ако има битови скандали, да се обади в полицията, ако някой умре, да съобщи за това", допълни Гюнай Сефер.

Той беше категоричен, че определен кръг от хора използват една трагедия за определени политически интереси. 

„Защо ме атакуват ли? Обществото в този определен кръг мисли, че Сефер като го няма, ще спечелят община Дулово. Бюджетът на община Дулово е 9, 8 млн. лева, около 1 млн. лева остават за издръжка след заплатите, няма какво да откраднеш“, заяви той. 

„Този човек Турхан Мюмюн не го познавам, говорил съм веднъж с него по телефона за училищни земи, нищо друго“, категоричен бе Сефер.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати