25 Април 2024 г. Четвъртък

Цветанов пак бесен на съда: Алексей Петров остава опасен

2010-10-13 09:58:18

"Алексей Петров към момента остава обществено опасен и за прокуратурата, и за МВР“, заяви по БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той гледа с ирония на пускането под домашен арест на Алексей Петров, но не пожела  да коментира решенията на българския съд. 

Цветанов твърди, че за всички е било ясно кой е Алексей Петров. 

"За всички е ясно как действаше Алексей Петров. Днес сме във връзка с всички евроатлантически партньори, а по-рано те не искаха да имат нищо общо с ДАНС заради въпросното лице и политиката, която водеше Петко Сертов. Евроатлантическите служби много добре знаят кой е Алексей Петров", каза вътрешният министър. 

Той заяви, че защитата е постигнала своята цел. 

"За никой вече не е изненада, че знакови обвиняеми имат различни заболявания“, коментира  Цветанов, като обрисува и сценария, по който ще се развива делото в бъдеще. 

"Ще последват серия от операции на сливици, дискова херния и други. След всяка от тях ще има дълги периоди на рехабилитация. Това ще се проточи с години и когато накрая бъде произнесена присъда, времето, през което Алексей Петров е бил под домашен арест, ще се приспадне и така ще му остане да излежава по-леко наказание“. 

Според него в съда изкушенията са големи, защото ставало дума за организира престъпност, а тези бандити имат доста добре платени адвокати и в същото време магистрати, които се изкушават. 

"Когато зашумолят парите нещата се променят“, добави Цветанов. 

По думите му през годините всичко, свързано с бившата барета е било замитано. Ключови политици от всички партии досега също са пазили Алексей Петров. 

При излизането му в домашен арест ще има възможност за въздействие върху свидетелите, допусна министърът и добави, че се правим всичко възможно да бъде предотвратено това. 

"Ще пазим свидетелите, в момента има и полицейски автомобил, който стои близо до дома на Петров“, осведоми той.

До 10-15 дни ще бъде внесен първият обвинителен акт, а разследването за пране на пари срещу Петров ще продължи, увери Цветанов. 

Той съобщи, че са събрани 85 тома доказателства.

"Не знам как този обем от доказателства е бил прочетен от трима съдии в рамките на няколко дни, но всичко е въпрос на вътрешна убеденост и на странична допълнителна мотивация“, каза още Цветанов. 

Софийският апелативен съд пусна вчера „под домашен арест“ бившият съветник на ДАНС. 
Мотивът на магистратите бяха, че обвиненията срещу Петров са разколебани и престоят му вкъщи няма да попречи на разследването. 

Съдиите решиха, че няма престъпна група "Октопод" във вида, в който я представяха полицията и прокуратурата.  
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати