26 Април 2024 г. Петък

България победи Уелс с 1:0

2010-10-09 11:12:36
България постигна първа победа в квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна. „Лъвовете” победиха Уелс насред стадион „Кардиф Сити” пред 12 000 зрители, 2 000 от които българи.

Още в първите минути след опасен пробив на Гарет Бейл и след грешка на дебютанта Николай Бодуров, Морисън не успя да вкара отчиста позиция. В 10-ата минута на мача Ивелин Попов отне една топка в центъра и подаде към Мартин Петров, чиито шут бе спасен от вратаря на Уелс Хенеси. Самият Попов изпусна още един шанс в 27-ата минута, предаде Фокус.

В 33-ата минута треньорът Лотар Матеус се принуди да направи принудителна смяна след като Валентин Илиев получи контузия при едно единоборство. На негово място в игра се появи Павел Виданов.

В началото на второто полувреме падна гола за България. Той бе дело на Ивелин Попов, който се възползва от перфектен пас на Благой Георгиев и прониза вратаря на Уелс Хенеси в 48-ата минута.

Домакините отговориха с чисто положение в 55-ата минута, когато Морисън излезе само срещу Николай Михайлов, но вратаря спаси топката.

До края на срещата и двата отбора имаха добри положения, но българите успяха да запазят резултата. Най-чистото от тях бе това на Робсън в последната минута на редовното време, когато той пропусна от малкото наказателно поле с глава.

В продължението Гюнтер от отбора на Уелс получи директен червен картон за груб фаул срещу Димитър Рангелов.

Двубоят е от група „G” на квалификациите за Европейското първенство в Полша и Украйна, което ще се състои през 2012-а година. 

С тази победа България спечели първи три точки в групата и се изкачи на трето място в нея.
 Съперникът ни Уелс е четвърти без спечелена точка. В следващите мачове на 12 октомври Англия приема Черна гора, а Уелс гостува на Швейцария. България ще почива на тази дата.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати